Keresés
Close this search box.

Koncertfotók, zenei illusztrációk

Dreamstime koncert fotók
Legyen szó komolyzenéről vagy könnyűzenéről, egy koncerten nem egyszerű feladat jó minőségű fotót készíteni, nem is mindig sikerül.

Bár a mobiltelefonok egyre jobbak és a közösségi portálokra elfogadható képeket készítenek, azt mégsem várhatjuk el egy picike objektívtől, hogy megbirkózzanak azokkal a fényviszonyokkal és távolságokkal, melyek egy koncerten még a profi fotósokat is kihívások elé állítanak. A gyenge megvilágítás és a tükröződő, becsillanó
fények még technikai felszereléssel rendelkezőket is megtréfálhatják.

Mit tehetsz, ha be szeretnél számolni egy zenei eseményről, ám az írásodhoz tervezett fotók nem sikerültek?

Képi illusztráció nélkül még egy egyszerű megosztás sem az igazi, hát még egy blog bejegyzés (médiáknak szánt tartalomról nem is beszélve). Két dolgot tehetsz: vagy megpróbálsz valamit kezdeni a rossz minőségű fotóiddal, vagy szerzel képet mástól, máshonnan. Az utóbbi lehet a jó megoldás. Ha van ismerősöd, aki ott volt a koncerten és sikerültek is a képei, hurrá, ha azonban csak úgy találtál a neten képet, azt nem biztos, hogy megjelentetheted (jogvédett). Keress jogdíjmentes elérhető képeket! Az sem szükséges, hogy pont azon a koncerten készültek legyenek, mint amelyen te voltál.

A dreamstime.com egy olyan hely, ahol rengeteg koncert képet találhatsz, zenei műfajtól függetlenül. Minket is meglep mennyi magyar zenei vonatkozású fotó található a portálon.

A Dreamstime, a világ legnagyobb stock fotós közössége, így az egyik legnagyobb jogdíjmentes fotó gyűjteménye is egyben. Stock fotó gyűjteményük naponta gazdagodik tehetséges közreműködők fotóival a világ minden tájáról. Nemcsak képek, vektor grafikák, hangfelvételek, és videók is megtalálhatóak bárki számára elérhető áron. Igen médiák is használják.

Tankcsapda keresésre 26 fotót találtunk:

https://www.dreamstime.com/photos-images/tankcsapda.html

Ha máris azon gondolkozol milyen felbontású képet tölts le, egy kis segítség:

– Cikkünkben 830×360 pixeles kép van, ezért ide az M -es méret (2121x1414px) már tökéletes.

– Teljes képernyős megjelenítéshez is jó az M -es méret, mivel nagyobb a FullHd -nál.

– 18×10 cm -ig, nyomtatáshoz (normál 300dpi) is megfelelő az M -es méret.

Ne tévesszenek meg a nagy felbontások, 3 megapixelnél nagyobb képre a nagyobb nyomtatás miatt lehet szükséged (A/4 -es nyomtatáshoz már az XL), vagy a szerkeszthetőség miatt. (Utóbbi esetben kellhet a tiff kiterjesztés.)

(Támogatott megjelenés)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.