Mindent kockára tesz legújabb klipjében a Blahalouisiana

Blahalousiana
Távol-keleti hangulatú klipet készített a zenekar, amelynek fontos éve lesz 2022!

Távol-keleti hangulatú klipet készített a zenekar, amelynek fontos éve lesz 2022!

Minden eddiginél látványosabb, krimiszerű videót forgatott a Sokat bír című dalhoz a Blahalouisiana zenekar, amelyben megidézik az alvilág sötét alakjait is.

Valamennyien nehéz éveken vagyunk túl mentálisan a pandémia és az életkorunkból adódó hullámvölgyek miatt

– vallotta be Schoblocher Barbara.

Zenekarként és egyénenként is megvoltak a saját harcaink, sőt, ezek valójában máig nem értek véget

– tette hozzá.

A Sokat bír című számunk arról az érzelmi állapotról szól, amikor kiborulunk és a legszívesebben már feladnánk, de végül mégsem tesszük azt. Ezzel szeretnénk kitartásra, küzdelemre motiválni mindenkit és reméljük, hogy így erőt adhatunk másoknak

– mesélte Barbi a dalról, ami a Blahalouisiana februárban megjelent negyedik nagylemezén, a Hozzánk idomult éjjel az égen szerepel. A szöveget a gitárosuk, Szajkó András írta, a zeneszerző pedig basszusgitáros, Jancsó Gábor volt.

Barbi szerint a Sokat bír klip forgatása igazi szerelemprojekt volt, mert annak ellenére, hogy számtalan akadály gördült eléjük, rengeteg segítséget kaptak hozzá és ez az összefogás érződik is a végeredményen.

Mivel mindannyiunkhoz igazán közel áll ez a szerzemény, a szívünket-lelkünket beletettük és elképesztően hittünk benne.

A felvételek közel egy hétig tartottak, hiszen gyakorlatilag egy kisfilmet készítettek arról a hangulatról, amit Barbiék éreztek dalírás közben. A videót a CINEAST Filmmakers Collective, azaz Szombath Máté és Salvatore Giuliano rendezte, akik korábban is dolgoztak már a Blahalouisianával.

Azt szerettük volna, ha a klip a 2000-es évek előtti krimiket, illetve a nagyvárosi elveszett felnőtteket és az alvilágban kicsit jártasabb embereket idézze meg. Midezt úgy, hogy közben nem erőltetünk egyik tagra sem kitalált, vagy karakteridegen szerepeket

– mondta Máté.

Leginkább hong-kongi filmek világa vonzott minket, látványban az egyik fő ihlet Wong Kar-Wai Bukott angyalkák című rendezése volt.

Ez a klip új korszak kezdetét jelenti a Blahalouisiana életében, augusztus 4-én pedig a Budapest Parkban ünneplik meg fennállásuk 10. jubileumi évfordulóját.

Gyakorlatilag egy kisfilmet készített a zenekar arról a hangulatról, amit dalírás közben éreztek

2023 januárban: Blahalouisiana- Kedvenc rögeszmém

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.