Julio

Julio

Május közepéig remek dzsesszzenétől lesz hangos Budapest!

Még nem késő csatlakozni a világ- és hazai sztárokhoz!

Világsztárok, köztük Dave Weckl & Tom Kennedy, Paolo Angeli, Hadrien Féraud, John Patitucci & Joey Calderazzo, Kenny Garrett, valamint a hazai színtér kiválóságai adnak koncertet a Jazzfest Budapest című rendezvényen április 27-től május 12-ig

Az eseményen városszerte több mint tíz helyszínen kétszáznál több fellépő lesz látható és hallható mintegy ötven koncerten.

A GetCloser Concerts által szervezett fesztivál klubokban, zenés kocsmákban, köztereken zajlik, szólni fog a dzsessz a Budapest Jazz Clubban, az Eötvös10-ben, a Fonóban, a Gödörben, az IF Caféban, a Jedermannban, a Lumenben, a Mixátban, a MOMkultban és a Turbinában is.

A programok alakításába több kulturális intézet becsatlakozott, a fesztiválon tizenkét ország muzsikusai játszanak. Kiemelt figyelmet kap az április 30-i nemzetközi dzsessznap, amikor szabadtéri ingyenes koncertekkel tisztelegnek a műfaj ünnepe előtt.

A nyitónapon, április 27-én a MOMkultban lép közönség elé a Dave Weckl & Tom Kennedy Project az Egyesült Államokból, másnap a Mixátban a Tóth Viktor Right On! Feat. Piotr Wojtasik játszik.

Szintén 28-án a Gödörben a SZAKCSIÁMI, azaz Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter Sziámi duója szerepel, 29-én az Olasz Kultúrintézetben a szardíniai gitárvirtuóz Paolo Angeli Balázs János zongoristával és Lukács Miklós cimbalmossal improvizál közösen.

Április 30-án egy különleges nemzetközi formáció ad koncertet, amelyben két francia (Hadrien Féraud basszusgitáros és Daniel Gassin zongorista) mellett a magyar Borlai Gergő dobol, a svájci Anatole Muster pedig harmonikázik.

Ezen a napon a Lumenben egy másik nemzetközi alakulat, Ken Vandermark, Paul Lytton, Elisabeth Harnik és Grencsó István Quartetje zenél.

Május 4-én a Mixátban a JD Hive, Johannes Dickbauer osztrák hegedűs zenekara lép fel, 5-én az Anima Sound System Jazz Session feat. Tim Ries a Turbinában a legendás osztrák billentyűs, Joe Zawinul életműve előtt tiszteleg, közreműködik Tim Ries, a Rolling Stones szaxofonosa.

Május 7-én a Sárik Péter Trio Luiza Zan román énekesnővel és Gyárfás István magyar gitárossal zenél együtt a Fonóban, a Kőszegi Rhythm & Brass és a NEC+, egy francia supergroup egyaránt a Mixátban ad koncertet.

Május 8-án a Fonóban a Dresch Quartet Theodosii Spassov bolgár kavalossal játszik, másnap a BJC-ben a Nagy Emma Quintet Harcsa Veronika énekessel és Ávéd János szaxofonossal, miközben a Mixátban a Heavy Weather játssza a Weather Report dalait.

Május 10-én két amerikai világsztár, a zongorista Joey Calderazzo és a basszusgitáros John Patitucci duója zenél a MOMkultban. A fesztivál másik szenzációja május 12-én, ugyancsak a MOMkultban a világhírű szaxofonos, Kenny Garrett és formációja, a Sounds from the Ancestors estje.

Egészen május közepéig remek dzsesszzenétől lesz hangos Budapest!

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt