Keresés
Close this search box.

Itt a KINCUGI, Dzsúdló harmadik nagylemeze

Dzsúdló - KINCUGI
KINCUGI címmel jelent meg Dzsúdló harmadik stúdióalbuma.

“A karakterem erősebb, mint valaha”

A tizenöt számot tartalmazó lemez címe egy japán kifejezés: azt a porcelánjavítási eljárást jelöli, amely során a törött darabokat arannyal illesztik egymáshoz, így a repedések nyoma jól látható, a tárgy mégis újra használható, s értékesebb, mint valaha. Ez a gondolatkör ad keretet az albumnak, amelynek szövegeiben a veszteség, a gyász, a mentális problémák is megjelennek.

„Ebben vagyok – mondja Juhász Márton, azaz Dzsúdló a Kincugi hangulatáról. – Ezek a dalok komorabb képet festenek így együtt, mint az eddigiek. Most már teljesen végig tudom hallgatni a kész anyagot, pont a leadáskor volt egy ráeszmélésem, hogy ez nem egy mosolygósan tapsikolós lemez lett. Inkább látlelet arról, amiben vagyok, és van rajta csomó minden, amit már korábban meg akartam csinálni, de valahogy csak most jött ki a lépés.”

A Kincugi mind zeneileg, mind szövegileg jóval kísérletezőbb, mint az eddigi nagylemezek: az összetéveszthetetlen Dzsúdló-hangzásba olykor a ’90-es évek hangulatát idéző rave, máskor meg drum and bass vegyül. Súlyos basszusok, ’80-as évek szintik és dobok – az eredmény mégis egységes. A szálak ismét Tembo kezében futnak össze, az énekfelvétel Horváth Attila (Atish) és Karakai Máte (SuperSize Recording/ASHSOUND), a stem mix és master Horváth Attila (Atish) munkája. „A vibe, a hangom, a karakterem pedig erősebb, mint valaha” – teszi hozzá Dzsúdló.

A korábbi kislemezek (a Függő/Rosszlány, amelynek klipje 1,2 milliós megtekintésnél tart YouTube-on, illetve a posztapokaliptikus-animációs Keringő) kapcsán ismerős Lancia és a bukósisak szimbolikája, valamint a Sparhelt Animation vizuáljai kísérik a Kincugit, amelyet a rajongók a kommentek alapján Dzsúdló eddigi legerősebb, legkiforrottabb lemezének tartanak.

Jó hír az audiofileknek, hogy a Kincugi az Apple Music felületén Dolby Atmosban is elérhető.

Kincugi gyűjtőlink

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.