Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara

Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara
A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus is fellép augusztusban Budapesten, Szegeden és Szatmárnémetiben az OrgonaPont sorozatban.

Augusztus 25-én Budapesten, 26-án Szegeden, 27-én pedig Szatmárnémetiben a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus előadásában, Vashegyi György vezényletével Mendelssohn-Bartholdy művei szólalnak meg – közölte a szervező Filharmónia Magyarország az MTI-vel.
Az esteken közreműködik Keszei Borbála szoprán, Balogh Eszter alt, Komáromi Márton tenor és Borka Ákos bariton.
Az Orgonák éjszakájával augusztus 6-án elindult OrgonaPont sorozatban fellépő Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara Vashegyi György karmester nevéhez fűződik. A kezdeményezés célja, hogy erkölcsi támogatást nyújtson a legkiválóbb határon túli magyar zenészeknek és erősítse az itthoni és külhoni magyarok nemzeti összetartozásának érzését, egyúttal kifejezze a határon túli magyar muzsikusok elismertségének és megbecsülésének szükségességét.
A Purcell Kórust Vashegyi György 1990-ben alapította a Dido and Aeneas című opera koncertszerű előadására, 1991-ben létrehozta az Orfeo Zenekart is, amely nevét Monteverdi L’Orfeójának első teljes hazai előadása után vette fel. A két együttes tagjai azóta Magyarország kiemelkedő régizenei specialistáivá váltak.

(MTI)

“2020-ban a világméretű járvány sajnos ellehetetlenítette a hangversenyek megszervezését, de 2021 augusztusában az együttes négy hangversenyt is adott: országszerte három helyszínen, valamint a hagyományt folytatva Szabadkán, Újvidéken. A zenekart 2022-ben Budapesten és Szegeden hallhatja a közönség, majd Szatmárnémetiben zárja idei koncertsorozatát.
A Zenekar megalakulását a Magyar Művészeti Akadémia támogatja, a hangversenyek szervezője a Filharmónia Magyarország Nkft.”

( Idézet és kép forrása: hatarontulizenekar.hu)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítás

Megnyílt a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása

A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel nyílt meg csütörtökön a Magyar Zene Háza (MZH) első időszaki kiállítása, amely a magyar kultúra napjától, vasárnaptól várja a nagyközönséget.