Keresés
Close this search box.

Három év után újra Reggae Camp

Ladánybene 27
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Idén huszadik alkalommal rendezik meg az LB27 Reggae Campet. Három év kényszerpihenő után, július 25. és 29. között új helyszínen.

Lakitelken rendezik meg hazánk első számú reggae ünnepét

Lakitelken a Tőserdő Autóskemping területén a műfaj magyar előadói – többek között Sena, MC Kemon, Copy Con, Manaky, PASO és persze a Ladánybene 27 – váltják egymást a színpadokon. 5 nap Jamaica, egyedülálló természeti környezetben, a Holt-Tisza közelében.

Egy békés és családias fesztivál, ahol a jamaicai reggae muzsika kedvelői és művelői jönnek össze öt napra évről-évre. A reggae legfontosabb üzenete: a béke és szeretet, a tisztelet és az összefogás jellemző a rendezvény hangulatára. Idén a Reggae Camp a magyar előadókat helyezi fókuszba. Határainkon innen és túlról érkező magyar zenekarok, DJ-k, sound systemek, MC-k alkotják a line up-ot, akik a fesztivál négy zenei helyszínére hozzák el a jamaicai életérzést és hangulatot.

„Csodálatos és emlékezetes éveket töltöttünk Ceglédfürdőn, ahol három hatalmas Camp-et és a covid járvány utáni időkben három kisebb „Együttlétet” szerveztünk meg. Nehéz szívvel hoztunk döntést a helyszínt illetően, de most egy új történetnek kell kezdődnie. A 2020-as év és az azt követő nehézségek mély nyomokat hagytak a hazai reggae társadalomban is. Vakmerő vállalkozás lenne a 2014-2019 közötti évek nagyságrendjében gondolkodnunk. Továbbra sem szeretnénk „agyonszponzorált” rendezvény lenni, vagy aktuálisan népszerű műfajok képviselőivel lazítani a zenei irányvonalunkon. Jamaica zenéjére és a benne rejlő nyugalomra-békére most talán még nagyobb szükségünk van, ezért a Camp egyik fő küldetése, az egymás iránti tisztelet és szeretet idén kicsit nagyobb betűkkel lesz felvarrva a zászlónkra…” – emeli ki a fesztivál főszervezője, Bodnár Tibi.

Az új helyszín, a lakitelki Tőserdő Autóskemping a kanyargó Holt-Tisza közelsége miatt kellemes mikroklímával bír, és csodálatos kirándulóhelyszínek érhetők el gyalog, kerékpárral és csónakkal is. A nappali órákban, egészen az első koncertek kezdéséig, majd az utolsó koncert záróhangjai után hajnalig a Batta Island „Megengedő terén” zajlanak zenés és beszélgetős aktivitások. A területen lévő kis erdő közepén lévő tisztáson kap helyett a DUBYARD, ahol az esti-éjszakai dub-party-kat bonyolítják le. A kempinggel szemben lévő Tősfürdő strand pedig a nappali medencés bulik helyszíne lesz, itt kap helyet ugyanis a StrandSystem helyszín. A party helyszínünen az elektronikus és akusztikus roots, DUB és steppa zenék ezúttal ismert hazai sound systemek és selectorok tálalásában lesznek elérhetők. Az eredeti jamaicai hangzást speciális hangrendszer biztosítja így otthonosan zenélhetnek rajta a hazai sound system kultúra közösségének aktivistái, élükön a Dubapest HiFi legénységével.

LB27 Reggae Camp Szerdától szombatig üzemel majd a nagyszínpad. Az első napon az Irie Maffiából ismert két “főhős”, Sena és MC Kemon is fellép önálló projectjével a Sena Dagadubbal, Kemonicatoin Banddel, valamint a szolnoki Red Eyes és az élőben is kifogástalan dubot játszó Burkus König.

A csütörtök őrületes bajai SKA-val indul a StabilFrazír csapatával, őket Magyarország második legöregebb reggae bandája a Re-G követi, majd a közeli Szolnok City polgárainak nagy örömére COPY CON érkezik a színpadra zenekarával, a Reggae Express Band-del. Az estét a Jamaicát többször is megjárt rasta, G RAS és zenekara a Planeteerz zárja.

A pénteki estét a Zentáról érkező, a reggae-t a hip-hop-pal és finom délvidéki ízekkel fűszerező Sin Seekas nyitja az energiabomba Sóti Julival a frontvonalban. Őket a hazai reggae talán legerősebb vidéki helytartói a miskolci Sky Fanatic követi Nahaj Pee vezetésével. A lassan reggae-veteránnak számító Tigris zenekar a szomszédos Szolnokról érkezik Az estét a reggae-t világszínvonalon játszó Manaky őrületes koncertje zárja.

A PASO és az LB27 közös fellépésével lesz a Reggae Camp csúcspillanata. Az estét a szombathelyi KUGLER nyitja meg. Őket követi kiskunfélegyházi A Láma Dalai zenekar, majd KRSA és a PASO.  Észak-Komáromból érkezik több LB27 riddimet saját verzióival nemzetközi szinten is sikerrel futtató Superior, majd az estét, ahogy az általában lenni szokott, az idén 38 éves házigazda, a Ladánybene 27 koncertje zárja.

A fentieken túl A „Camp faluban”, azaz a nagy színpadunk és a fesztivál sátrunk közvetlen közelében rengeteg egyéb programot is kínálunk. Itt zajlanak nappali programjaink, előadásaink, beszélgetéseink, dancehall tánc oktatás, reggae workshop, Zöld Zóna teaház, Reggae Helyőrség Találkozó, Jamaican Wood Carving (eredeti jamaikai, egyedi, kézzel készített fafaragások), gyermek játszóház, és itt üzemel a Camp gasztro-központja is.

LB27 – Zárd ki a világot!:
youtube.com/watch?v=_et9PFLfPYc&ab_channel=LB27ReggaeBand

További információ:
facebook.com/events/890322358726827

Fontos információ, hogy A 2019-2020-ban vásárolt és a TP rendszerében bent tartott early bird és kedvezményes bérletek az idei Camp-re ÉRVÉNYESEK.

A Reggae Camp 2017 óta a Magyar Fesztivál Szövetség tagja és együttműködik a Fesztiválportál.hu közösséggel. Támogató: Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Hangfoglaló Programiroda.

(Fotó: LB27 Reggae Camp)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Inotai Hőerőmű

Indusztriál Inota 3.0

Újra ipari hangulat a Bakony kapujában! Az újhullámos techno, illetve a határokat feszegető elektronika népszerű előadói adnak koncertet július 12-én és 13-án az egykori inotai

Csinibaba Feszt BPark

Csinis Minifeszt a BP-ben

Azok számára is lehet újdonság, akik már eddig kívülről fújják az összes Csinibaba-dalt Csütörtökön rendezik meg a Csinibaba Táncdalfesztivált a Budapest Parkban, ahol a Katona

The Beatles

Idén is gombafejűek lepik el a Kobucit

Legendás “beatle” is ott lesz június második vasárnapján! Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis