Gyerekzenés lemezzel ünnepli a legkisebbeket a PASO

PASO óvónők gyerekzenés
Ki hitte volna, hogy pont a PASO, és pont óvónők? De a legkisebbek biztos örülnek!

PASO-rajongó óvónők adták meg a kezdeti lökést

Óvónők unszolására kezdett a Pannonia Allstars Ska Orchestra gyermekdalokat írni és áthangszerelni, majd a kezdeti ötletből koncertek, mostanra pedig egy teljes nagylemez született.

A zenekar PASO Kids néven Gyereknapon hozta ki a Karibi gyerekbuli című albumát, amin olyan klasszikusok átirata szerepel, mint a Sej-haj denevér, a Kárókatona és a Nandu.

A zenekar gitárosa Újpestre, a Királykerti Óvodába járatta a gyermekét, ahol az óvónénik PASO-rajongók. A zenésznek rendszeresen rágták a fülét, hogy legyen az óvodában PASO koncert, és ez a nyomás addig tartott, mígnem a gitáros bedobta az ötletet az együttes egyik próbáján. A dolgok eztán felpörögtek, mivel a zenésztársaknak tetszett a gondolat, és hamarosan egy gyerekdalokból álló villámkoncertet tartottak a kicsiknek. Bár mindenki jól érezte magát, de a történet itt véget is érhetett volna, ám a minibuli híre kiszivárgott, és a MÜPA tudomására jutott. A Művészetek Palotája pedig felkérte a zenekart egy teljes program összeállítására, amiből 2017. decemberében koncert is lett.

Lelkes fogadtatás szülte folytatás

A lelkes fogadtatást követte néhány további koncert, a többi között a Gyerek Szigeten, a Pöttömkertben (Budapest Park) és a MÜPA későbbi gyereknapján. Itt rendre felmerült az igény a gyerekek (és a szülők) részéről, hogy otthon is hallgathatók legyenek a dalok. Erre a PASO sűrű tempója miatt eddig nem jutott idő, most viszont a koncert nélküli hosszabb időszakot kihasználva sikerült rögzíteni az anyagot. Ennek eredményeként Gyereknaptól tehát elérhető az online felületeken a PASO Kids – Karibi gyerekbuli.

– Az album karib zenei köntösbe öltöztet klasszikus magyar műdalokat, Kaláka slágereket, magyar szöveggel vértez fel jamaicai folk számokat, illetve felvonultat teljesen saját, a legkisebb korosztálynak szóló szerzeményeket is – mondta el KRSa, a zenekar énekese.

A gyerekbuli folyamán többek között megtudhatjuk, hogy milyen furcsa táncot jár az utánozó majom, hogyan fázott meg a kismedve (aki bizony nadrág nélkül rohangált), mekkora állat a nandu, valamint hány elefántot bír el a vékonyka szalmaszál. A zenekartól megszokott vidám hangulatú, lüktető ska, reggae és dub zenék biztosan táncra perdítik a kicsiket és a nagyokat is.

– Ajánljuk a jamaicai műfajok szerelmeseinek és azon szülőknek, akik újszerű hangvételű gyerekdalokkal frissítenék fel a gyermekeik és az egész család által hallgatott repertoárt – fogalmazott a frontember.

A lemez dalai: 1. Utánozó majom 2. Sej-haj, denevér (Száraz tónak nedves partján) 3. Nyami 4. Elefánt 5. A medve megfázott 6. Kárókatona 7. Nandu 8. Elefánt dub. Az album elérhető az összes online platformon itt:  https://backl.ink/147001383

Az élő gyerekbuli egyelőre még várat magára, ugyanakkor normál koncertprogramjával június 10-én színpadra áll a PASO Budapesten, a Barba Negra Track-ben.

Nyami lett a videó!

Új album született a csillagokban!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.