Keresés
Close this search box.

Folytatódnak a Muzsikál az erdő programjai

Muzsikál az erdő
Muzsikál az erdő a Hírös Városban címmel május 20-án a kecskeméti Nyíri erdőben, 21-én pedig Lakitelek-Tőserdőn folytatódik a Muzsikál az erdő programsorozat.

A Muzsikál az Erdő Alapítvány vasárnapi közleménye szerint május 20-án, szombaton a Nyíri erdőben, a Vackor Vár Erdei Iskola területén a gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások, akvarellfestés, a Ciróka bábszínház előadása és a Kecskeméti Vadaskert interaktív állatbemutatója várja.
Az érdeklődők megtekinthetik az 1848-49-es múzeum és a Muzsikál az erdő 2022-es fotó- és gyerekrajz pályázatára érkezett alkotásokból, valamint a Baja környéki természetfotósok képeiből válogatott kiállítást.

A Millenniumi Hársfakör és a szilfakör ezen a napon erdei rendezvényterekké alakul át. Itt lép fel a Kodály Zoltán Iskola Aurin Leánykara Durányik László karnagy vezetésével, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola fúvós zenekara Kuna Lajos vezetésével, a Mátyás Király Citerazenekar, a Kecskemét Táncegyüttes és Szirtes Edina Mókus, Szilágyi Áron pedig dorombbemutatót tart.
Az erdei élménysétát Madácsi Sándor erdészetvezető és Szabó Lajos erdőmérnök vezeti, a téma az erdő szerepe lesz a fenntarthatóságra nevelésben.
Május 21-én Lakitelek-Tőserdőn, a Holt-Tisza partján fellép mások mellett a Kecskeméti Kodály Iskola Csiribiri Kórusa Szűcs Magdaléna vezetésével, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar vonós négyese Hollókői Huba vezetésével és a Brass On the Road fúvószenekari formáció.
A programokat kézműves foglalkozások, fafaragás, akvarellfestés és a Batyuszínház előadása is színesíti.
Ezen a napon derülnek ki a Muzsikál az erdő 2023-as gyermekrajz pályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból készült kiállítás egész nap megtekinthető. Agócs Gergely a magyar népzene rokonságával kapcsolatos népzenei kutatásainak legfrissebb eredményeiről tart előadást, a Lóca Együttes interaktív családi koncertet ad, a Kösöntyű Néptánccsoport pedig erdei néptáncbemutatót tart.
A Muzsikál az erdő a Hírös Városban rendezvény összefogás eredményeként jöhet létre, ezt jelképezi az erdei koncerthelyszíneken felállított Összetartás dombormű, Józsa Judit kerámiaszobrász alkotása.
A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat idén létrehozásának 20. évfordulóját ünnepli. Fennállása alatt a fő célja nem változott: az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.

(MTI)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.