Keresés
Close this search box.

Neil Young-számok jelzik, kezdődik a Fatemplom Fesztivál

Fatemplom_Fesztivál Kaláka

Magyarföldön fellép a Csík Zenekar mellett az alapító zenekara is

A Neil Young Sétány koncertjével július 17-én veszi kezdetét a Fatemplom Fesztivál Magyarföldön – jelentették be a zalaegerszegi Göcseji Múzeum templomában tartott sajtótájékoztatón. Gryllus Dániel, a Kaláka együttes vezetője, a fesztivál egyik alapítója kiemelte: rangos szereplő gárda érkezik az őrségi településre.

Három napon át szabadtéri és templomi zenés programok, illetve világi és egyházi előadások váltják majd egymást. Emellett Gryllus fotóiból – “Ahogy a telefonom látta” címmel nyílik majd kiállítás.

A zalai vármegyeszékhely művészei és együttesei – köztük a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar – is rendszeresen részt vesznek  a fesztiválon, ahol idén különleges műsorral is készülnek; Mátyás István és Tóth László két zongorán játszik Bach- és Mozart-versenyműveket majd ezt követően a Csík Zenekar ad koncertet.

Az estet Rátóti Zoltán és Mátyás István Legendák Assisi Szent Ferenc gyermekkorából című előadásával zárják.

Szombaton a Kaláka, vasárnap az 1-ső Pesti Rackák

Szombaton Sőregi Anna Széki versek című lemezéről mutat be részleteket, majd az alapításának 55. évfordulóját ünneplő Kaláka lép színpadra. Ezt követően a Ripoff Raskolnikov Band muzsikál a közönségnek.

Vasárnap délelőtt ökomenikus istentiszteletet tartanak, ahol a szolgálattevő lelkészek mellett a fesztivál résztvevői is közreműködnek. A programsorozatot délután Lakatos Mónika, Szirtes Edina Mókus és a 4 Bones, valamint Berecz András fellépésével folytatják.

A háromnapos fesztivált zenés irodalmi összeállítással zárják; Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, valamint a Tükrös együttes Arany János és Petőfi Sándor levelezésére épülő koncertet adnak.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss