Keresés
Close this search box.

Megdöbbentő hír érkezett a zenekar rajongóinak

fo_system Dürer

Egyetlen koncertet ad idén az F.O. System, és azt is csak novemberben

A dark-wave zenei irányzat hazai történetének kiemelkedő csapata november 9-én lép fel a fővárosi Dürer Kertben.Az 1986-ban alakult F.O. System egyetlen stúdiólemezt jelentetett meg, ám manapság is masszív rajongótábor követi koncertjeit. Az elmúlt években évente csak egyszer álltak színpadra – közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

A zenekart Mátyás Attila gitáros, énekes és Jerabek Csaba basszusgitáros alapította. A zenekar erőteljes, sötét, pszichedelikus hangulatú zenéjével, valamint látomásszerű dalszövegeivel a rendszerváltást megelőző kor hangulatának lenyomata volt.

Ismertségüket a Fekete Lyukban szerezték, később egyre nagyobb helyeken léptek fel, 1989-ben az akkori Nyugat-Németországban adtak koncertet, itthon játszottak a New Model Army és a Christian Death előtt is.

Több évtizedet kellett várni az új számra is 

Számaik, a Ne gondolj rám, a Hiába minden, a Hold, az Utolsó üvöltés, a Ne félj, az Öngyilkos vágyak vagy az Árnyak alapműnek számítanak a hazai dark zenében.

1991-ben az F.O. System elbúcsúzott rajongóitól, és csak tizenöt évvel később, 2006-ban tértek vissza egy koncertre a Petőfi Csarnokba, azóta időnként újra színpadra állnak. Tavaly 33 év után egy új dalt is kiadtak Mire vársz? címmel.

Az F.O. Systemben Mátyás Attila (gitár, ének), Jerabek Csaba (basszusgitár), Földi Tamás (szintetizátor, gitár) és Geletey György (dob) játszik.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt