Keresés
Close this search box.

Megjelent az Ed Is On első nagylemeze

EdIsOn magyar zenekar
Elkészült a 2005-ben alakult, szentendrei illetőségű Ed Is On zenekar első, Velem csak a baj van c. nagylemeze.

Edison zenekarElkészült a 2005-ben alakult, szentendrei illetőségű Ed Is On zenekar első, Velem csak a baj van c. nagylemeze. Bár a zenekar már 10 éves múltra tekint vissza, a gimis zenekaroskodás, majd az egyetemi és főiskolai tanulmányok alatti szünet után, a srácok az elmúlt két évben kezdték komolyabban venni a zenélést, és most látták elérkezettnek az időt, hogy az eddigi daltermésből válogatva rögzítsék első albumukat.

A lemezen szerepel az a két felvétel, amit az elmúlt egy évben már bemutatott a zenekar – a Jordán Adél közreműködésével készült Azt kérdezem… és az egyszálgitáros Lányok, fiúk -, illetve számos olyan dal, amely a koncertekről vagy akár korábbi stúdiófelvételekről ismerős lehet a közönségnek. Mivel ezek a számok az évek során sokat alakultak, értek, így helyet kaptak ezen a „best of” lemezen, de természetesen a vadonatúj dalok sem maradhattak le, ezek közé tartozik például az album címadó dala, a Velem csak a baj van.

EdIsOn Velem Csak A Baj VanA dalok szövegét a zenekar énekes-basszusgitárosa, Tasnádi Bence jegyzi, aki „civilben” a budapesti Katona József Színház színművésze, a zene pedig közös csapatmunka eredménye.

A lemez a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

YouTube lejátszási lista

edisonzenekar.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Dresch Quartet

Új kompozíció a Dresch Quartettől

Új kompozíció a Dresch Quartet hamarosan megjelenő Live in London című koncertalbumáról. Március 8-án jelenik meg a Live in London című album.

Teddy Harpo gitárral

Grind by Teddy Harpo

Medve Balázsnak – Teddy Harpo -van már néhány magyar a dal a fiókjában. Népzenei átdolgozások, saját szövegek, de egyelőre az angol számokat játsza.