DikhTV: keserédes dal a zenei együttműködés gyümölcse

Lakatos Mónika és a Speranta zenekar
Julio

Julio

A megújulásról és a reményről szól az új DikhTV-dal.

A nemrég nemzetközi elismerésben részesült Lakatos Mónika, valamint a Speranta zenekar közös munkájából keserédes dal született, melynek videoklipje a DikhTV-nek köszönhetően készülhetett el.

Szinte az egész világ ismeri Lakatos Mónika jellegzetes hangját, aki 2018-ban a World Music Charts Europe negyedik helyét is bezsebelte szólólemezével, míg az éves listán a 14.helyet szerezte meg. Az énekesnőt nemrég WOMEX-életműdíjjal is kitüntették, amely elismerést a világzenei díjak Oscarjaként tartanak számon. Lakatos Mónika most egy rendkívüli együttműködésre is igent mondott, amelyben a Speranta zenekarral közösen csendül fel a ’Minek éljek’ című dal.

Speranta és Lakatos Mónika közös éneklése DikhTV felvételén dal a reményről
Oláh Szandra (Speranta)

Korábban már dolgoztunk együtt, ehhez a dalhoz el se tudtuk képzelni más hangját. 2020 nem volt örömteli év, nekünk sem, hiszen a fellépések, koncertek elmaradtak, megváltozott az életünk. Az élethez a szomorúság és az elmúlás is hozzátartozik, a dalban ezt szerettük volna bemutatni, de természetesen a nehézségeket magunk mögött hagyva újult erővel és reménnyel vágunk bele az új évbe – mondta a különleges hangzásvilágú dalról Kovács Antal Máté, a zenekar vezetője, akivel Lakatos Mónika is egyetért abban, hogy a remény az, amely éltethet minket 2021-ben. Próbáljunk meg minél vidámabbak lenni, a kesergést hagyjuk a hátunk mögött. Csakis ez, a reménykedés adhat erőt az előttünk álló évhez, remélni, hogy lesz, lehet jobb – mondta az énekesnő.

A videoklip a DikhTV-nek köszönhetően készülhetett el, de nemcsak a csatornán, hanem a legnagyobb videómegosztón is látható. A videoklip elkészítése során fontos szempont volt, hogy képileg is visszaadjuk azt a fajta tisztaságot és őszinteséget, amely zeneileg meghatározó. Igyekeztünk egy olyan képi világot megalkotni, amely letisztultságával segíti az előadás komolyságát – mondta Fái András, a videoklip rendezője, a DikhTV ügyvezetője.

A videoklip ide kattintva nézhető meg.

A DikhTV Facebook-oldala:
https://www.facebook.com/dikhtv/

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt