DikhTV: keserédes dal a zenei együttműködés gyümölcse

Lakatos Mónika és a Speranta zenekar
A megújulásról és a reményről szól az új DikhTV-dal.

A nemrég nemzetközi elismerésben részesült Lakatos Mónika, valamint a Speranta zenekar közös munkájából keserédes dal született, melynek videoklipje a DikhTV-nek köszönhetően készülhetett el.

Szinte az egész világ ismeri Lakatos Mónika jellegzetes hangját, aki 2018-ban a World Music Charts Europe negyedik helyét is bezsebelte szólólemezével, míg az éves listán a 14.helyet szerezte meg. Az énekesnőt nemrég WOMEX-életműdíjjal is kitüntették, amely elismerést a világzenei díjak Oscarjaként tartanak számon. Lakatos Mónika most egy rendkívüli együttműködésre is igent mondott, amelyben a Speranta zenekarral közösen csendül fel a ’Minek éljek’ című dal.

Speranta és Lakatos Mónika közös éneklése DikhTV felvételén dal a reményről
Oláh Szandra (Speranta)

Korábban már dolgoztunk együtt, ehhez a dalhoz el se tudtuk képzelni más hangját. 2020 nem volt örömteli év, nekünk sem, hiszen a fellépések, koncertek elmaradtak, megváltozott az életünk. Az élethez a szomorúság és az elmúlás is hozzátartozik, a dalban ezt szerettük volna bemutatni, de természetesen a nehézségeket magunk mögött hagyva újult erővel és reménnyel vágunk bele az új évbe – mondta a különleges hangzásvilágú dalról Kovács Antal Máté, a zenekar vezetője, akivel Lakatos Mónika is egyetért abban, hogy a remény az, amely éltethet minket 2021-ben. Próbáljunk meg minél vidámabbak lenni, a kesergést hagyjuk a hátunk mögött. Csakis ez, a reménykedés adhat erőt az előttünk álló évhez, remélni, hogy lesz, lehet jobb – mondta az énekesnő.

A videoklip a DikhTV-nek köszönhetően készülhetett el, de nemcsak a csatornán, hanem a legnagyobb videómegosztón is látható. A videoklip elkészítése során fontos szempont volt, hogy képileg is visszaadjuk azt a fajta tisztaságot és őszinteséget, amely zeneileg meghatározó. Igyekeztünk egy olyan képi világot megalkotni, amely letisztultságával segíti az előadás komolyságát – mondta Fái András, a videoklip rendezője, a DikhTV ügyvezetője.

A videoklip ide kattintva nézhető meg.

A DikhTV Facebook-oldala:
https://www.facebook.com/dikhtv/

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.