Kiugrott dallal is előállt a BEKVART

Bekvart zenekar
Videóklip még nem, azonban szövegvideó már készült a számhoz.

Új dallal és videóval jelentkezett a Bánfalvi Eszter Kvartett – a nagyrészt színészekből álló formáció új dala több szempontból is eltér a zenekar eddig megismert dalaitól.

A BEKVART 2020-ban ünnepelte (volna) 10. jubileumát, ám az egész évet és a tervezett koncerteket borította a koronavírus. A csapat azonban nem tétlenkedett, nyáron egy egyhetes alkotótábort tartottak a verőcei Völgy Majorban, melynek eredménye az alkotótábor után kezdődő Major Feszten volt hallható: itt hét új dalt is bemutattak a közönségnek.

Horvath Szabolcs BEKVART magyarzene magyar zene
Horváth Szabolcs. Fotó: Hegyi Júlia Lily/BEKVART

Ezek közül elsőként az Üres című dalt rögzítették, amely az eddig megszokottnál egy kicsit sötétebb hangvételű nóta. A BEKVART-ra eddig is jellemző volt, hogy a tagok több hangszeren játszanak, mindenki részt vesz az alkotásban, és a koncerteken is többen mikrofont ragadnak, viszont a felvételeken eddig jellemzően Lábodi Ádám és Formán Bálint volt hallható, az új dal szerzője, szövegírója és énekese azonban
ezúttal a zenekar szólógitárosa, Horváth Szabolcs.

– Ez a nóta kicsúszott. Mondhatnám úgy is, hogy kiugrott belőlem. Nem véletlen. Vagyunk amiben vagyunk. Azt érdemes megvizsgálni, hogy mi történik akkor, amikor nem történik semmi. Vagy mi az a semmi, ami történik. De amikor nem érdemes vizsgálódni, akkor ne csináljunk úgy, mintha érdemes lenne. (…) Pörögjön, forogjon és csusszanjon a dal – nyilatkozott a dal születéséről Horváth Szabolcs.

A dalhoz Hajmási Péter készített a dal sötét tónusához illő szövegvideót, audió formában pedig elérhető az online zeneszolgáltatók felületein is.

A BEKVART a koncertstop alatt tervezi felvenni a többi dalt is, hogy nyár elején megjelenhessen második nagylemezük, a tavaly elmaradt 10. jubileumi koncertet pedig ősszel fogják pótolni – legalábbis jelenlegi a tervek szerint.

Több információ a zenekarról pedig a közösségi portálokon érhető el, mi a Facebookot mutatjuk meg: ez pedig ide kattintva érhető el.

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.