Ismét jönnek a gombafejek – itt a hetedik Beatle-találkozó!

The Bits Beatles emlékzenekar
A The Bits tribute, nem cover!

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Beatles Találkozó.

Az esemény házigazdája nem lesz más, mint a már jól ismert The Bits Beatles emlékzenekar különleges koncertblokkal indítja a fesztivált. A színpadi kerekasztal beszélgetés idei a Beatles szóló évei, és a Beatles már 60 év távlatából.

Az esemény díszvendége Novai Gábor, a Hungária és Generál együttes basszusgitárosa, aki kedvenc Beatles-szel kapcsolatos sztorijait meséli el.

A fesztivál vendége a The Shades, akik Shadows dalokkal színesítik a rendezvény zenei palettáját.

The Beatles The Bits
A The Bits a két évvel ezelőtti találkozón. Fotó: The Bits/Facebook

Koncertblokkok és állandó programok mellett már egy nagyszabású játék is folyik, amely során egy nem mindennapi nyeremény, egy eredeti Höfner Beatles basszusgitár is gazdára talál a rendezvény szakmai szponzora, a világhírű Höfner Guitars felajánlásával.

Várunk minden Beatles rajongót egy napos, vasárnapi délutánon a Kobuci Kertben 2021. augusztus 22-én, ahol minden csak a Beatles-ről szól majd.

 

 

Így fog festeni a tervezett program:

16:00 – Első koncertblokk.

17:00 – Színpadi beszélgetés. A Beatles 50 és már 60 év távlatából. Résztvevők: Novai Gábor, László Róbert… Moderátor: Petró Károly

18:00 – Második koncertblokk, vendég: The Shades

19:00 – Beatles quiz: legyél te az ország Beatles kvíz bajnoka!

20:00 – Harmadik koncertblokk, a legbulizósabb Beatles számokkal

21:00 – Beat DJ

A színpadi program melletti állandó programok:

Regisztráció a Beatles quiz-re

Gyűjtői gitárkiállítás a Beatles korabeli hangszereivel a Höfner Guitars jóvoltából7

A szünetekben Beat DJ szettek

Fotópályázat. Készítsd el a rendezvény legjobb fotóját és nyerj őszi koncertbelépőt!

A The Bits Beatles-emlékzenekarnak tartja magát. S miért nem cover? Mert önmagukról így vallanak: „Tudjuk, hogy ha egy Beatles zenekar beöltözik, az már félsiker. Mi mégsem tesszük ezt, mert hiszünk abban, hogy mint minden művészeti ágban a művészet maga és nem a körítés a fontos. Jelen esetben a Beatles zenéje az elsődleges és nem a látvány. Nyilvánvalóan megtiszteljük a közönséget, saját magunkat, és a Beatles-t is, hogy nem strandpapucsban és rövidgatyában állunk fel a színpadra, hogy a koncertet lejátsszuk, hanem normálisan, profi zenészekhez és egy együtteshez méltóan nézünk ki, de mellőzünk minden színházi, vagy arra utaló elemet és számunkra a legfontosabb, hogy a Beatles zenéjével és a saját művészi igényességünkkel hozzuk a hangulatot, vagy talán a legjobb szó erre a koncertélmény.”

Majd úgy folytatják: kedvencük és példaképük is a Yellow Matter Custard nevű banda. Ebben a Beatles zenekarban világhírű zenészekről van szó, akik „saját műfajaikban már rég letették névjegyüket, mégis hatalmas alázattal, fegyelemmel és igényességgel nyúlnak a Beatles dalaihoz és adják elő azokat, mindenféle látványelemet mellőzve, csak a Beatles zenéjére koncentrálva és eredetiben előadva azt”.

A The Bits tribute, nem cover!

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt