Keresés
Close this search box.

Csíkkal és Folkbeattel jön a Summerfest Folklórfest!

Summerfest Foklbeat Csík
A 9 nap alatt kertmozival, bolgár-német esttel, flamenco táncelőadással, a Matyó Táncegyüttes műsorával és a Folkbeat zenekar koncertjével is várják a közönséget.

Csütörtökön kezdődik a 28. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár, amelyre idén is három településen, ám a koronavírus-járvány miatt külön szervezésben megvalósuló programokkal várják a közönséget


A fesztivált a korábbi évekhez hasonlóan idén is Százhalombattán, Tökölön és Szigetszentmiklóson rendezik meg, a szervezők tájékoztatása szerint azonban a járványhelyzet miatt – mivel külföldi fellépőket nem tudtak hívni – az idén a három település külön alakította ki saját programjait. A kapcsolat azonban nem szakadt meg közöttük, a rendezvény újra egységes lesz, amikor ismét meghívhatnak külföldi táncosokat.

A fesztivál augusztus 21-ig tartó százhalombattai programjai a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház szervezésében valósulnak meg. A Magyar Kincsestár című rendezvény központi témája az ünnep, a lakodalmak és az azokhoz kapcsolódó szokások bemutatása.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben a programból kiemelik az Ásó, kapa, nagyharang – Menyegző a Kárpát-medencében című táncszínházi előadást, amelyben a Forrás Néptáncegyüttes, a Nyírség Táncegyüttes, a Jászság Népi Együttes, a Debreceni Népi Együttes, a Bartina Néptáncegyüttes és az Angyalföldi Vadrózsa Néptáncegyüttes mintegy 200 felnőtt táncosa, továbbá csaknem száz gyermek táncos lép színpadra.

A fesztivál fellépői között lesz a Csík Zenekar, a Romengo és Lakatos Mónika, Ferenczi György és a Rackajam, valamint Palya Bea, de szerepel a programban az új utakat kereső Urban Verbunk Táncegyüttes néptáncra épülő látványszínháza is.

A családi és gyermekprogramok idén a hungarikumokra épülnek: a gyermekek találkozhatnak a busókkal, a komondorral, a sólyommal és a kalocsai pingáló asszonyokkal – olvasható a közleményben, amelyben hozzáteszik, hogy Fekete Dávid Vitéz László-bábelőadása és Paár Julcsi mesekoncertje is várja a családokat.

A fesztivál kiállításai is a menyegző témájához kapcsolódnak: Németh Hajnal Auróra népi iparművész esküvői ruháiból és az Iharos Népművészeti Egyesület alkotóinak nászajándéknak való tárgyaiból rendeznek tárlatot.

A programban kiemelt helyet kap a 30 éves Muharay Elemér Népművészeti Szövetség és a szintén 30 éves Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Egyesület is.

Tökölön augusztus 18. és 22. között várja a közönséget többek között Berecz András énekes, mesemondó műsora, Magyar Táncképek címmel a Duna Művészegyüttes előadása, az Alma Zenekar, a Garabonciás Együttes, a Kaláka Együttes, a Vizin Zenekar valamint Herczku Ági és a Banda koncertje.

Látható lesz az Isaszegi Csata Táncgyüttes műsora, továbbá Nemzetiségi Gála címmel Pest megyei nemzetiségi együttesek is bemutatkoznak. A fesztiválon 50 év – barátságban címmel mutatják be a Milomir Petrovic Néptáncegyüttes, a Paja Zaric Néptáncegyüttes és a Tököli Délszláv Néptánc Együttes műsorát.

A szigetszentmiklósi program augusztus 12-től 20-ig tart. A 9 nap alatt kertmozival, bolgár-német esttel, flamenco táncelőadással, a Matyó Táncegyüttes műsorával és a Folkbeat zenekar koncertjével is várják a közönséget.

Magyar Gála címmel a Napraforgók Néptáncegyüttes, a Kéve Néptáncegyüttes és a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes lép színpadra. Fellép a Csík Zenekar és látható lesz a Magyar Állami Népi Együttes Ezerarcú Délvidék című előadása is. Augusztus 20-án a Budapest Jazz Orchestra koncertje zárja Szigetszentmiklóson a programok sorát.

A százhalombattai programról a www.summerfestbatta.hu, a tököliről a summerfest.tokol.hu, a szigetszentmiklósiról pedig a summerfest.szigetszentmiklos.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A 9 nap alatt a Matyó Táncegyüttes műsorával és a Folkbeat zenekar koncertjével is várják a közönséget.

Új szerepben Turcsányi!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt