Attacca világzenei "Világom" koncert.

Attacca zenekarÉn régóta nem tudnám megmondani melyik a kedvenc zenei irányzatom, melyik a kedvenc hangszerem. Minden területen találok kedvemre valót, nálam a klasszikus komoly zene tökéletesen megfér az indusztriális (ipari) zene mellett (sőt egyben). Minden zenei irányzatot lehet jól és lehet kevésbé jól művelni és lehet tökéletesen ötvözni. A legtöbb zenész/zeneszerző nem is ragad le egy stílusnál, bár néha idő kell amíg a stílusok összhangját megtalálja, hisz nem csak értenie, éreznie is kell, hogy azt képes legyen átadni.

Hetessy Csabának ehhez nem kellett idő. 1997-ben lediplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola BTI jazz zeneszerzés-hangszerelés, jazz-elmélet szakán és rá egy évre alapító tagja lett az Attacca zenekarnak.

Az Attacca zenekar saját kompozíciós zenéje csodásan ötvözi a jazz, kortárs jazz, a népzene (magyar, balkáni, török stb.) mellett a 20. századi zene elemeit és karakterét, különös tekintettel Bartók és Kodály zenei világára.

Az Addig babám szerettelek… (Trad. Egyházaskozár) az Attacca hangzásának reprezentáns népdal feldolgozása; erős dallami és ritmikai transzformálással érte el formáját.  Íme: youtube.com/watch?v=6B0xnx7HIhM

Aki pedig olyan zenebolond mint Én, az keresse meg a Merre vagy? című számukat. Bár tudnék róla mesélni, de aki csak a divatzenéket kedveli az (még) úgysem értené, aki mindenevő, az meg hallani és érezni fogja!

A lényeg majdnem lemaradt:

Attacca világzenei “Világom” koncert
Három Holló Kávéház (1052 Budapest, Piarista köz 1.)
2019.12.19. (csütörtök) 20.00 óra

Attacca koncertAz együttes tagjai:

  • Magyar Bori (ének)
  • Horváth Móni (szaxofon, kaval, fuvola, ének)
  • Mészáros Erzsébet (hegedű)
  • Hetessy Csaba (zongora)
  • Dénes Ábel (nagybőgő)
  • Keönch László (tupan, daraboukas, cajon)

A zenekar Facebook oldala: facebook.com/Attacca-World-Music-2577362062334981/

Lászlóról jut eszembe; hamarosan írok erről: Dum-Tak-Ke.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítás

Megnyílt a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása

A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig címmel nyílt meg csütörtökön a Magyar Zene Háza (MZH) első időszaki kiállítása, amely a magyar kultúra napjától, vasárnaptól várja a nagyközönséget.