Attacca

Attacca
magyarzene

magyarzene

Attacca világzenei "Világom" koncert.

Attacca zenekarÉn régóta nem tudnám megmondani melyik a kedvenc zenei irányzatom, melyik a kedvenc hangszerem. Minden területen találok kedvemre valót, nálam a klasszikus komoly zene tökéletesen megfér az indusztriális (ipari) zene mellett (sőt egyben). Minden zenei irányzatot lehet jól és lehet kevésbé jól művelni és lehet tökéletesen ötvözni. A legtöbb zenész/zeneszerző nem is ragad le egy stílusnál, bár néha idő kell amíg a stílusok összhangját megtalálja, hisz nem csak értenie, éreznie is kell, hogy azt képes legyen átadni.

Hetessy Csabának ehhez nem kellett idő. 1997-ben lediplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola BTI jazz zeneszerzés-hangszerelés, jazz-elmélet szakán és rá egy évre alapító tagja lett az Attacca zenekarnak.

Az Attacca zenekar saját kompozíciós zenéje csodásan ötvözi a jazz, kortárs jazz, a népzene (magyar, balkáni, török stb.) mellett a 20. századi zene elemeit és karakterét, különös tekintettel Bartók és Kodály zenei világára.

Az Addig babám szerettelek… (Trad. Egyházaskozár) az Attacca hangzásának reprezentáns népdal feldolgozása; erős dallami és ritmikai transzformálással érte el formáját.  Íme: youtube.com/watch?v=6B0xnx7HIhM

Aki pedig olyan zenebolond mint Én, az keresse meg a Merre vagy? című számukat. Bár tudnék róla mesélni, de aki csak a divatzenéket kedveli az (még) úgysem értené, aki mindenevő, az meg hallani és érezni fogja!

A lényeg majdnem lemaradt:

Attacca világzenei “Világom” koncert
Három Holló Kávéház (1052 Budapest, Piarista köz 1.)
2019.12.19. (csütörtök) 20.00 óra

Attacca koncertAz együttes tagjai:

  • Magyar Bori (ének)
  • Horváth Móni (szaxofon, kaval, fuvola, ének)
  • Mészáros Erzsébet (hegedű)
  • Hetessy Csaba (zongora)
  • Dénes Ábel (nagybőgő)
  • Keönch László (tupan, daraboukas, cajon)

A zenekar Facebook oldala: facebook.com/Attacca-World-Music-2577362062334981/

Lászlóról jut eszembe; hamarosan írok erről: Dum-Tak-Ke.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt