Attacca világzenei "Világom" koncert.

Attacca zenekarÉn régóta nem tudnám megmondani melyik a kedvenc zenei irányzatom, melyik a kedvenc hangszerem. Minden területen találok kedvemre valót, nálam a klasszikus komoly zene tökéletesen megfér az indusztriális (ipari) zene mellett (sőt egyben). Minden zenei irányzatot lehet jól és lehet kevésbé jól művelni és lehet tökéletesen ötvözni. A legtöbb zenész/zeneszerző nem is ragad le egy stílusnál, bár néha idő kell amíg a stílusok összhangját megtalálja, hisz nem csak értenie, éreznie is kell, hogy azt képes legyen átadni.

Hetessy Csabának ehhez nem kellett idő. 1997-ben lediplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola BTI jazz zeneszerzés-hangszerelés, jazz-elmélet szakán és rá egy évre alapító tagja lett az Attacca zenekarnak.

Az Attacca zenekar saját kompozíciós zenéje csodásan ötvözi a jazz, kortárs jazz, a népzene (magyar, balkáni, török stb.) mellett a 20. századi zene elemeit és karakterét, különös tekintettel Bartók és Kodály zenei világára.

Az Addig babám szerettelek… (Trad. Egyházaskozár) az Attacca hangzásának reprezentáns népdal feldolgozása; erős dallami és ritmikai transzformálással érte el formáját.  Íme: youtube.com/watch?v=6B0xnx7HIhM

Aki pedig olyan zenebolond mint Én, az keresse meg a Merre vagy? című számukat. Bár tudnék róla mesélni, de aki csak a divatzenéket kedveli az (még) úgysem értené, aki mindenevő, az meg hallani és érezni fogja!

A lényeg majdnem lemaradt:

Attacca világzenei „Világom” koncert
Három Holló Kávéház (1052 Budapest, Piarista köz 1.)
2019.12.19. (csütörtök) 20.00 óra

Attacca koncertAz együttes tagjai:

  • Magyar Bori (ének)
  • Horváth Móni (szaxofon, kaval, fuvola, ének)
  • Mészáros Erzsébet (hegedű)
  • Hetessy Csaba (zongora)
  • Dénes Ábel (nagybőgő)
  • Keönch László (tupan, daraboukas, cajon)

A zenekar Facebook oldala: facebook.com/Attacca-World-Music-2577362062334981/

Lászlóról jut eszembe; hamarosan írok erről: Dum-Tak-Ke.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Napfonat

Őselemek a Napfonat tolmácsolásában

Második nagylemezével jelentkezik A Dal 2022-es döntőjébe is bejutó Napfonat. Az őselemek köré épülő album gondolata már önmagában izgalmas.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Fonó Budai Zeneház

Az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro a Fonóban

Világzene, kamarazene és improvizatív dzsessz is szerepel a Fonó Budai Zeneház kínálatában. Május második felében a fellépők között lesz az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro is – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.