Pár hónapja átkattant valami, s azóta ha leülök, születik egy zene.

Dazlious zenekari próbaRépási Évivel a Dazlious zenekar énekesével beszélgettünk.

Mikor kezdtetek el együtt zenélni, hogyan jött létre ez a mostani felállás?

Hú, ez már egy ősrégi történet, mi pedig nem vagyunk azok a múltba révedős típusok, hehe. Valamikor a századfordulón történt, hogy Jozsóval (Gubicza József) összeszaladtunk egy budaörsi zenekarban (én énekeltem, ő gitározott), s úgy találtuk, hogy jó volna egy saját formációt létrehozni a korábbi zenekaron innen és túl. 2016-ban csatlakozott hozzánk Brigi (Villás Brigitta), a mi kedvenc hegedűsünk, s azóta teljes a csapat!

Kik a tagok, milyen hangszereken játszanak?

A következőképpen tagozódunk: Vagyok én, a frontleány, Répási Évi. A magam részéről dalolok és gondoskodom az arculatról, dallamokról, szövegekről. Jozsó, a hangzásvilágunk atyja, nem mellékesen pedig elektoromos gitáron játszik. Brigi pedig azon túl, hogy csodálatos hegedű szólamokat fakaszt, vokálozik is.

Hol kezdtétek? Hol léptetek fel eleinte?

Ahol lehetőség adódott. Az első igazán emlékezetes, közös színpadi élményeinket Szalóczy Pálnak köszönhetjük; igazán nagyszerű lehetőség volt, hogy részt vehettünk zenés/verses estjein a Fészek Művészklubban.

Dazlious zenekari képManapság milyen gyakran léptek fel, illetve milyen rendezvényeken?

Havonta, kéthavonta bizton’ feltűnünk valamerre; főleg kisebb bárokban, klubokban talál meg minket a nagyérdemű. Kicsi szívünknek közepei a saját koncertjeink, amelyeknek családias, felszabadult, szeretetteli légkörét szavakkal nem lehet kifejezni.

Melyik stílus áll a legközelebb a zenétekhez, a dalaitokhoz? Ki a célközönségetek?

Klasszikus elemekkel fűszerezett alternatív popzenével borzoljuk a fülszőröket. Kortól, nemtől, fogak állapotától függetlenül mindenkinek szeretettel ajánljuk magunkat!

Melyek azok a zenekarok, amik hatással voltak a zenétekre, a stílusotokra?

Szép nagy közhely, de minden zene hat ránk, ami elér hozzánk. De nyilván azok az előadók vannak ránk legnagyobb hatással, akik nem félnek kilépni a zenei komfortzónájukból és odatolni valami újszerűt. Szép dolog a virtuozitás, de miután mindig lesz olyan kínai/indiai/török mélyszegény falucska, ahonnét előkerül zenei géniusz, teljesen felesleges a tökéletességre törekedni. Mi az ütős zenei ötleteket díjazzuk igazán.

Répási ÉviHogy jön létre egy zeneszám? Ki írja a dalszöveget, ki a zenét?

A legtöbb dalunk feldolgozás MÉG, de már nem sokáig. Jó ideig azt gondoltam, hogy nem menne nekem (Répási Évinek) a dalszerzés, de pár hónapja átkattant valami, s azóta ha leülök, születik egy dal. Na jó, ez némileg túlzás, mindinkább születik egy hangulat, egy dallam, meg némi szöveg. Ezt a katyvaszt átküldöm Jozsónak, ő pedig addig töpreng és püttyög a gitárján, míg zenévé nem alakul a nyersanyag. Aztán – ha az alapot késszé nyilvánítjuk -, repül a zene Brigihez, aki hegedű- és (ha nem zsibbasztottam le szegényt 45 saját szólam-ötlettel) énekszólamokkal teszi fel a pontot az i-re. A habot a tortára. A habra a cseresznyét. Így megy ez mifelénk!

Facebook oldal: facebook.com/dazliouszenekar/

Egy kis ízelítő: youtube.com/watch?v=4luVtaPZVp8

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.