Állati dallal jelentkezik a Dzsúdló

Dzsúdló Állat zene dallal Roberta
Julio

Julio

Leállatiasítódott a fiatal énekes, de milyen jól tette!

Állat – megjelent Dzsúdló új száma!

Az MTV EMA- és Fonogram díjas előadó egy új dallal rukkolt elő. Az “Állat” Dzsúdló első idei megjelenése, amely egy új fejezetet indít az énekes karrierében.

Dzsúdló egy kifejezetten sikeres évet tudhat maga mögött: 2020 novemberében elnyerte a Legjobb magyar előadó címet az MTV EMA díjátadón, 2021 áprilisában pedig a Fonogramon zsebelte be Az év felfedezettje díját. A díjak és elismerések mellett folyamatosan új megjelenéseken dolgozott, amelyeknek az első példája a most megjelent “Állat”.

– „Az “Állat” az első terméke az elmúlt egy évnek, ami megmutatja, hogy én hogyan képzelem el a zeneiségemet. Úgy éreztem, hogy bármit megcsinálhatok ezen a lemezen, bárki lehetek, tudatosabban és magabiztosabban nyúltam témákhoz és hangzásokhoz. Amit a Fotofóbiában Tembóval csak pedzegettünk, azt ennél a lemeznél már kibontottuk – mondta Dzsúdló a dallal és a lemezzel kapcsolatban.

– Az „Állat”-ban az foglalkoztatott, hogy a tudatalatti, ösztönénünk hogyan működik velünk, bennünk párhuzamosan – magyarázta az énekes. A dalban Dzsúdló Robertával működött közre. – Nagyon szerettem volna egy női hangot a zenére, és sokat tépelődtem, hogy ki legyen a feat-ünk. Egy közös ismerősünk mutatott egy demót Robertától, és rögtön ráhangolódtam. Ez lesz az első megjelenése, örülök, hogy én mutathatom be a nagyvilágnak!

Dzsúdló egy huszonéves pop/trap előadó, aki önreflexív, szókimondó stílusán keresztül tör a hírnévre.

A művésznév mögött meghúzódó Juhász Marci gyermekkora óta énekel, a zenét a magány, a félelem és frusztrációinak leküzdésére használja kiskora óta. Az elmúlt években többféle formáció élén feltűnt (Coworkers, Holdudvar), zenei- és slam poetry szcénában is babérokra tört, majd 2019-ben új fejezetet indított a Dzsúdlón keresztül.

A Dzsúdló név nem a brit színész iránti áhítatból született, hanem Marci vezetéknevének tovább gondolásából.

A Dzsúdló első száma, az „Unom” 2019 februárjában született meg, és pár nap alatt több tízezres nézettséget ért el. A következő „Baj lesz”, „Minden”, „Hiszti”, „Lej”, illetve a 2020-as megjelenések („Sprint”, „Reggel”) egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Az egyéni projekt első nagylemeze 2020 áprilisában jelent meg. A Fotofóbia című albumon a már ismert slágerek mellett öt vadonatúj dal szerepel, köztük a közel két hét alatt több százezres megtekintést elérő „Spanom”.

2020 szeptemberében megjelent “Ennyi” című dala, amely egy új fejezetet nyitott a zenész történetében, ezt követi a novemberben megjelenő “Para”, amely az előadó egy bevállalósabb oldalát mutatja majd meg.

2020 őszén újabb mérföldövet ért el Dzsúdló, amikor hazavihette az MTV EMA Legjobb magyar előadója díját. “Hatalmas megtiszteltetés volt már maga a jelölés is, de az, hogy megnyertem, el sem hiszem. Nekem vannak a legjobb rajongóim!”

A Dzsúdló központjában épp az van, ami a korábbi formációkban háttérbe szorult: a szöveg. A frappáns, önreflexív dalszövegeken és Schmidt Gergő, azaz Tembo zenei alapjai keresztül születik meg az egyedi rap-trap-pop stílusötvözet, ami a Dzsúdlót jellemzi. (Link)

Roberta imádta a közös munkát

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Martin Miután jó ember bachata

Miután – megjelent Gébele Martin új dala

A dalszöveget és a zenét is Martin jegyzi, elmondása szerint „önmagának tud a legjobban megnyílni”, ezért alkot szinte mindig egyedül, de nyitott az együttműködésre másokkal.

Várkert Bazár zene vers

Zene+vers, a Várkert Bazárban!

Ismét zene költözik be a Várkert Bazár udvarára – azonban nem könnyű-, hanem komoly: a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara Nyáry Krisztiánnal közösen vág bele a szórakoztató művelésbe,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt