Keresés
Close this search box.
Új hangzóval és hangzással jelentkezik a hc-punk zenekar!

Új hangzóval és hangzással jelentkezik a hc-punk zenekar!

Az Action gőzerővel dolgozik az újjáalakulás utáni negyedik nagylemezén, aminek előfutára ez a most megjelenő, három dalos digitális kiadvány.

Az EP-t nyitó Üsd ki! korábban debütált egy stúdió session videóval, ám most újra lett rögzítve, hogy egységes hangzással hallhassuk az új dalokat.

Kép és hang itt!

A címadó dal egy vadonatúj szerzemény, ami az újabb Actionökre jellemző markáns megszólalással dörren meg, egy igazi zaklatott, feszes darab.

Kép és hang itt is!

A harmadik dal pedig a Feró 75 tribute kiadványra rögzített Hősök tere, amit mára teljesen magáénak érez a csapat, az EP-n ez is újrarögzítve, bitang megszólalással dörren meg.

Folyamatosan íródnak a dalok a csapat próbatermében, emellett pedig igyekeznek rendszeresen jelen lenni a színpadokon is, legközelebb például az esztergomi Sportalsóban, az ETA, a Kretens és az IQ80 társaságában!

Bővebben itt: https://www.facebook.com/events/4905888726194994


Az Action 1994-ben alakult magyar hardcore punk együttes, amely a népszerű Sex Action zenekar mellék-projektjeként alakult. Szendrey Zsolt énekes az egyetlen olyan tag, aki a kezdetektől benne van az együttesben. Legelső nagylemezüket 1994-ben jelentették meg, Összeomlás címmel, ezt követte az 1995-ös ” Terror” c. 2. albumuk. 1997-ben már a harmadik albumuk is piacra került, amely a SEXACT!on CD címet viseli. 1999-es negyedik stúdióalbumukon főleg a trip-hop és az indusztriális zene műfajai uralkodnak. 2000-ben egy válogatáslemez is piacra került, melyen az Action és a Sex Action számai találhatók. 2002-ben megjelentettek még egy stúdióalbumot, utána feloszlottak. A tagok pedig visszatértek a Sex Action-be.

2012-ben újraalakultak, és a mai napig működnek. Az új Action is piacra dobott három stúdióalbumot.

Jelenlegi felállás:

Szendrey Zsolt – ének
Egyházi Gábor – basszusgitár
Sznák Zoltán – dob
Takács Vilkó – gitár
Szabó Tamás – gitár

Eddigi albumaik, a megjelenés sorrendjében:

Összeomlás (stúdióalbum, 1994)
Terror (stúdióalbum, 1995)
SEXACT!on CD (stúdióalbum, 1997)
A Hetedik (stúdióalbum, 1999)
Best of Sex Action (válogatáslemez, 2000)
A fehér és a zöld (stúdióalbum, 2002)
Best of Action – Következő a sorban (2006, válogatáslemez, posztumusz kiadás)
Pokolból (stúdióalbum, 2013)
Hannibal (stúdióalbum, 2015)
Ébredő erő (stúdióalbum, 2018)

További infókért érdemes követni a zenekar Facebook oldalát!
https://www.facebook.com/actionzenekar

 

Sex nélkül is igazán jó az Action!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.