Keresés
Close this search box.

Számos koncertet szervez 2024-ben a Csabagyöngye Kulturális Központ

CSAKK
Számos koncertet szervez 2024-ben a Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK), amely Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulójáról is megemlékezik.

A Békéscsaba egyes kulturális intézményeit összefogó Munkácsy Negyed projektjein belül az intézmény 25, Munkácsyhoz kapcsolódó eseményt és hat programot szervez 2024-ben – közölte a CSAKK (Csabagyöngye Kulturális Központ) közleményben az MTI-vel. Utóbbiak között említik, hogy minden ötödik osztályos helyi diáknak osztállyal, vagy egyénileg felhasználható ingyenes ajándékbelépőt adnak; és pecsétgyűjtő turisztikai bringatúra-útvonalat is terveznek.
Jövőre számos nagykoncerttel várják a közönséget. Év elején egyebek mellett a 30Y, a Budapest Bár, Ripoff Raskolnikov és Roberto Luti, valamint a Queen Symphonic lép fel.
Február 8-án indítják útjára a BonZsúr névre keresztelt beszélgetős esteket, melyek háziasszonya Pálfy-Rigó Krisztina lesz, beszélgető partnerei pedig népszerű hírességek, közszereplők.
Tavasszal többek közt Koncz Zsuzsa, a Pokolgép, Hobo, Pribojszki Mátyás ad koncertet, valamint a Szép nyári nap – Neoton musicalt lehet megtekinteni, és megszervezik április 3. és 30. között a Tavaszi Fesztivált.
Nyáron a CSAKK Stégre és a könnyűzenei koncertekre koncentrálnak; ősszel a Csík – LGT, Zorán és az Edda lép fel.
December 26-29. között Zenekarácsony címmel koncertet ad az Alma Együttes, a Neoton, Demjén Ferenc, a 100 Folk Celsius, Dolhai Attila és Charlie.
A CSAKK közölte, 2023-ban huszonöt nagy programot szerveztek. Az év első három hónapjában az energiaválság miatt zárva tartott az intézmény, de a bevételi tervet így is hetven százalékkal teljesítették túl.
A Munkácsy Emlékháznak több mint 11 ezer látogatója volt idén. Jelenleg 131 közösség működik az intézményeikben és a központi épületükben – írták.

(MTI)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Dresch Quartet

Új kompozíció a Dresch Quartettől

Új kompozíció a Dresch Quartet hamarosan megjelenő Live in London című koncertalbumáról. Március 8-án jelenik meg a Live in London című album.

Teddy Harpo gitárral

Grind by Teddy Harpo

Medve Balázsnak – Teddy Harpo -van már néhány magyar a dal a fiókjában. Népzenei átdolgozások, saját szövegek, de egyelőre az angol számokat játsza.