Keresés
Close this search box.

Sztárinterjúkkal jelentkezett a Fedél Nélkül

Fedél Nélkül
Ez az első zenés különszáma az utcalapnak, mert összefogott a Menhely Alapítvány és a Fülesbagoly Alapítvány!

Ez az első zenés különszáma az utcalapnak!

Bagossy Norbert, Kowalsky, Sena és Likó Marcell is interjút adott a szeptember 23-án megjelent Fedél Nélkülnek. Az utcalapot ezúttal egy erre a lapszámra összeverbuvált szerkesztőség készítette társadalmi munkában. A kiadvány két héten át kapható hajléktalan terjesztőktől és online megrendeléssel.

A Fedél Nélkül megélhetési lehetőséget teremt otthontalan, nehéz körülmények között élő terjesztőinek.

Fedél Nélkül Bagossy Norbert
A címlap: Kép: Fedél Nélkül

A lap története egészen 1993 júliusáig nyúlik vissza, amikor Ungi Tibor és Győri Péter a Menhely Alapítvány segítségével megjelentette a lap első példányát. Az akkori utcalap a mai kiadványokhoz képest mind terjedelmében, mind megjelenésében jóval szerényebb volt: a kezdetben mindössze 4 oldalas lapot fénymásolással sokszorosítva egy félbehajtott A3-as papíron „adták ki”.

A lap azóta jelentős átalakuláson ment át, jelenleg 24 oldalon jelenik meg kéthetente, és elsősorban hajléktalan emberek műveit, verseit, írásait közli.

A Fedél Nélkül különszám nem új keletű, de most jelent meg először zenei tartalommal, az eredetitől eltérő külsővel.

A lap ezúttal kizárólag a magyar könnyűzenére fókuszál, és exkluzív interjút közöl többek közt Bagossy Norberttel, Kowalsky-val, Senával, Likó Marcival, Leskovits Gáborral és a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint szerzőpárossal.

Az újságot a médiában hosszú ideje jelenlévő szakemberek készítették a napi munkájuk mellett, köztük szerkesztők, újságírók, fotósok, grafikusok, tördelőszerkesztő és korrektor.

Az újság a Menhely Alapítvány, a Kobuci Kert és a Zeneszöveg.hu finanszírozásában, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében jelent meg.

Kapható szeptember 23-tól 2 héten át engedéllyel rendelkező utcai terjesztőktől Budapest és több megyeszékhely főbb csomópontjain. Minden eladott újság utáni bevétel a terjesztőnél marad. A különszám a fedelnelkul.hu felületen is megvásárolható, az itt származó bevétel a Menhely Alapítványhoz kerül.

A Fülesbagoly Alapítvány az utóbbi években nagysikerű tehetségkutató rendezvénysorozatot szervezett, olyat, amely kiállta a pandémiás idők próbáját is: ezt jól bizonyítja, hogy Martonvásáron a tehetségkutató immáron többnapos fesztivált rendezett, amelyen Charlie egy rendhagyó pródukcióval is fellépett.

Összefogott a Menhely Alapítvány és a Fülesbagoly Alapítvány!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt