Keresés
Close this search box.

Tisza-Tavi Fesztiválnapló – Vasárnap

BOAT D’OPERA – csónakos túra
BOAT D’OPERA - csónakos túra

Fesztiválnaplónk harmadik részével elérkeztünk a Tisza-tavi Fesztivál zárónapjához. Időutazás részesei voltak, akik eljöttek vasárnap a Boat D’Opera túrára, ahol a legfontosabb közlekedési eszköz a csónak volt.

Naplóíró: Vona Ildikó

2020. 08. 02. – BOAT D’OPERA – csónakos túra

A fesztivál 3. napján, vasárnap a Boat D’Opera elnevezésű túrán kerékpárok helyett csónakokkal jutott el a közönség a minikoncertek helyszíneire, de előtte még Miklósa Erika operaénekesnő OPERUN futásra invitálta a jelenlévőket.

Reggel 8 órakor indultak a futók Tiszafüredről, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkból. A gyerekek 1 kilométeres távot, míg a felnőttek 10 kilométeres szakaszt tettek meg a Tisza-tó gátján. Minden befutó, aki beérkezett a célba, emlékérmet és oklevelet kapott, amit kicsik és nagyok egyaránt boldogan vettek át.

BOAT D’OPERA - csónakos túra
Fotó: Vona Ildikó

A kikötőben a The Teachers Dixie Band muzsikált, majd 10 órakor indult a Boat D’Opera túra. Többszáz útitárssal együtt én is vízre szálltam, és – megidézve a tiszai hajósok világát – csónakokkal érkeztünk meg a mini-koncertek különleges helyszíneire.

Utazásunk első megállójában a FareMido Operatársulat énekesei: Hábetler András, Fodor Beatrix és Boncsér Gergely vártak bennünket Mozart, Puccini, Verdi, Gershwin műveiből összeállított műsorral. Zongorakísérőként közreműködött Köteles Géza, a programban pedig a nyárra való tekintettel olyan slágerszámok szerepeltek, mint a La donna è mobile, Nessun dorma, O mio babbino caro. Hábetler András vállalta a konferanszié szerepét, humoros összekötő szövegein jókat mosolyogtunk. Sőt, meglepetéssel is készült: elénekelte a Hegedűs a háztetőn című musicalből Tevje híres Ha én gazdag lennék című dalát. Akik jártak már FareMido-koncerten, tudják, hogy közös éneklés nélkül nem engedik el a közönségüket. Ezúttal sem történt másképp.„Most pedig vége a szép időknek” – énekeltük együtt Hábetler Andrással Mozart Figarójának áriáját.

Következő állomásunk a Tisza-tavi Horgászközpont volt, ahol a csónakokban ülve hallgattuk Kegye János pánsíp művész és Kéri György – az első és sokáig egyetlen magyar – skótdudás koncertjét.

Onnan továbbhajózva a Tiszaörvényi Hajóállomásra ért a csapat, ahol a finom ebéd mellé Szalonna és Bandája muzsikált. Pál István „Szalonna” zenekara ízelítőt adott a magyar népzene gyöngyszemeiből. Elhangzott többek közt a De szeretnék hajnalcsillag lenni, A csitári hegyek alatt, Édesanyám sok szép szava, és természetesen a Zölderdőben de magos a juharfa kezdetű sem hiányozhatott. Nagyszerű hangulatot teremtett a zenekar, a közönség pedig most is kapható volt a közös éneklésre, sőt, többen táncra is perdültek.

Pezsgőduett az Operafesztiválon
Fotó: Vona Ildikó

Átsétálva a Kormorán Kikötőbe Szabó Norbert Ádám Guinness és világrekorder kajakos-motivációs tréner könyvbemutatóján vettünk részt, majd két operaénekes, Lőrincz Judit és Turpinszky Gippert Béla koncertje következett, Rákai András zongorakíséretével, valamint a New Step Fitnesz Táncstúdió légtornászainak közreműködésével. Gounod, Puccini, Verdi, Erkel Ferenc operáiból hallottunk részleteket; a fesztivál zenei részét a Pezsgő-duett, Verdi Traviatájának népszerű kettőse zárta.

A napi program végén újra csónakba szálltunk és visszatértünk a tiszafüredi Morotva félszigetre, ott fejeződött be a hetedik Tisza-tavi Fesztivál. Az időjárás kedvezően alakult a teljes rendezvény alatt, így a Természet Operaháza egy remekül sikerült, felejthetetlen élményeket adó hosszú hétvége után zárta kapuit.

Véget ért a háromnapos programsorozat. A naplóírónak sem maradt más hátra, mint elköszönni, abban a reményben, hogy 2021-ben ismét találkozunk a Tisza-tavi Fesztiválon. Viszontlátásra, jövőre, ugyanitt!

Tisza-Tavi Fesztiválnapló – 3. nap képekben (Fotók: Vona Ildikó)

Szenzációs programmal vár a Tisza-tavi Fesztivál – 2021

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.