Szenzációs programmal vár a Tisza-tavi Fesztivál

Tiszatavi fesztival
Vona Ildikó

Vona Ildikó

Július 30-tól augusztus 1-ig tart a Magyar Tavak Fesztiválja programsorozat zászlóshajójának számító Tisza-tavi Fesztivál.

Hatalmas érdeklődés övezi minden évben a Természet Operaháza néven is emlegetett háromnapos eseményt. Népszerűségét jól mutatja, hogy már a nyolcadik alkalommal rendezik meg.

Július 30-án, pénteken este a tiszafüredi Morotva félszigeten kerül sor a TO’PERA gálakoncertre, Miklósa Erikára hangolva címmel. A Kossuth-díjas művésznő énekesi pályafutásának 30 éves jubileumát ünnepli itt. A gálaesten fellép többek közt Kristin Sampson,Wiedemann Bernadett, Pataki Bence, Rácz Rita, Boncsér Gergely, Horti Lilla, Szappanos Tibor operaénekesek, a Vivát Bacchus Énekegyüttes, a Vox Mirabilis Kamarakórus, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, és az Anima Prizma Mozgásműhely művészei  is előadnak majd néhány szemet kápráztató tűzzsonglőr produkciót

Opera fesztiválSzombaton Tour D’Opera néven kerül sor a Tisza-tó körüli kerékpártúrára. A táv 67 kilométeres, és 8 megállót tartalmaz. A résztvevők a tiszafüredi Kerékpáros Centrumtól indulnak Tiszaszőlős, Abádszalók, Kisköre irányába. Külön érdekessége a mostani programnak, hogy Sarud és Poroszló lesz az a két frissítő pont, ahol strandolásra is lehetőség nyílik. A többi megállóhelyen különböző műfajokat képviselő művészek várják zenés produkcióval a túra résztvevőit.   Fellépnek – többek közt – Kalocsai Zsuzsa, Dancs Annamari, Csere László, Laki Péter színművészek, a Sárik Péter Trió és Szőke Nikoletta, Rálik Szilvia operaénekes, a 100 Tagú Cigányzenekar, Kegye János pánsíp művész, Kéri György skótduda művész, és több helyszínen mozgásművészeti bemutatót is láthatnak az érdeklődők.

Vasárnap reggel Miklósa Erika OPERUN futóversenyre invitálja a sportbarátokat a Tisza-tó gátján. 10 km-es és 1 km-es távot lehet teljesíteni, majd ezt követően veszi kezdetét a Boat D’Opera elnevezésű program. Az Abádszalóki öbölből indulnak a csónakok, a megállóknál pedig ismét koncertek fogadják az érkezőket. Hallható a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Seres Brothers, Nédó Olga hegedűművész, Somogyi Lilla Mária operaénekes, a Szent Efrém Férfikar, Iván Szandra és Jász András, a napot – s egyben a fesztivált – St. Martin szaxofonkoncertje zárja.

Az előzetesen meghirdetett program mellett számos meglepetés is várja majd a fesztiválozókat, így tehát, idén is érdemes kilátogatni a Tisza-tavi Fesztiválra.

Bővebb információ a fesztivál honlapján, valamint Facebook oldalán található: tiszatavifesztival.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt