Szenzációs programmal vár a Tisza-tavi Fesztivál

Tiszatavi fesztival
Július 30-tól augusztus 1-ig tart a Magyar Tavak Fesztiválja programsorozat zászlóshajójának számító Tisza-tavi Fesztivál.

Hatalmas érdeklődés övezi minden évben a Természet Operaháza néven is emlegetett háromnapos eseményt. Népszerűségét jól mutatja, hogy már a nyolcadik alkalommal rendezik meg.

Július 30-án, pénteken este a tiszafüredi Morotva félszigeten kerül sor a TO’PERA gálakoncertre, Miklósa Erikára hangolva címmel. A Kossuth-díjas művésznő énekesi pályafutásának 30 éves jubileumát ünnepli itt. A gálaesten fellép többek közt Kristin Sampson,Wiedemann Bernadett, Pataki Bence, Rácz Rita, Boncsér Gergely, Horti Lilla, Szappanos Tibor operaénekesek, a Vivát Bacchus Énekegyüttes, a Vox Mirabilis Kamarakórus, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, és az Anima Prizma Mozgásműhely művészei  is előadnak majd néhány szemet kápráztató tűzzsonglőr produkciót

Opera fesztiválSzombaton Tour D’Opera néven kerül sor a Tisza-tó körüli kerékpártúrára. A táv 67 kilométeres, és 8 megállót tartalmaz. A résztvevők a tiszafüredi Kerékpáros Centrumtól indulnak Tiszaszőlős, Abádszalók, Kisköre irányába. Külön érdekessége a mostani programnak, hogy Sarud és Poroszló lesz az a két frissítő pont, ahol strandolásra is lehetőség nyílik. A többi megállóhelyen különböző műfajokat képviselő művészek várják zenés produkcióval a túra résztvevőit.   Fellépnek – többek közt – Kalocsai Zsuzsa, Dancs Annamari, Csere László, Laki Péter színművészek, a Sárik Péter Trió és Szőke Nikoletta, Rálik Szilvia operaénekes, a 100 Tagú Cigányzenekar, Kegye János pánsíp művész, Kéri György skótduda művész, és több helyszínen mozgásművészeti bemutatót is láthatnak az érdeklődők.

Vasárnap reggel Miklósa Erika OPERUN futóversenyre invitálja a sportbarátokat a Tisza-tó gátján. 10 km-es és 1 km-es távot lehet teljesíteni, majd ezt követően veszi kezdetét a Boat D’Opera elnevezésű program. Az Abádszalóki öbölből indulnak a csónakok, a megállóknál pedig ismét koncertek fogadják az érkezőket. Hallható a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Seres Brothers, Nédó Olga hegedűművész, Somogyi Lilla Mária operaénekes, a Szent Efrém Férfikar, Iván Szandra és Jász András, a napot – s egyben a fesztivált – St. Martin szaxofonkoncertje zárja.

Az előzetesen meghirdetett program mellett számos meglepetés is várja majd a fesztiválozókat, így tehát, idén is érdemes kilátogatni a Tisza-tavi Fesztiválra.

Bővebb információ a fesztivál honlapján, valamint Facebook oldalán található: tiszatavifesztival.hu

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.