Tisza-Tavi Fesztiválnapló – Szombat

Tisza-Tó
magyarzene

magyarzene

Tour d’Opera túra

Fesztiválnaplónk segítségével napról napra nyomon követhetők a Tisza-tavi Fesztivál eseményei. A rendezvény második napján főszerepet kaptak a kerékpárok…

Naplóíró: Vona Ildikó

2020. 08. 01. – TOUR D’OPERA – kerékpáros túra

A Tisza-tavi Fesztivál második napján egy felejthetetlen gigaprodukció részei lehettek azok, akik kerékpárra pattantak, és vállalták a túra távját. Igazi kuriózum volt a tizenkét órán át tartó program, mely során a zene, a természet és a sport találkozott.

Tisza-Tavi Fesztivál kerékpár
Fotó: Vona Ildikó

Szombaton reggel sor került a sokak által már nagyon várt eseményre: kisorsolták a fesztivál Facebook-játékában résztvevők között azt a vadonatúj kerékpárt, amit a rendezvény egyik szponzora ajánlott fel. Izgalmasan alakult a bicikli sorsa, ugyanis nyertese nem jelentkezett érte, ezért a nap végén a szervezők újabb sorsolás mellett döntöttek. Az már eredményes lett: a nyertes – egy hölgy – meghallván a saját nevét először felsikoltott örömében, aztán szaladt átvenni a kerékpárt.

A Tour d’Opera túra szombaton 9.00 órakor vette kezdetét Tiszafüreden, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumnál. A Romano Drom zenekar vérpezsdítő muzsikájára keltek útra a kerekezők, akik a Pihenőparkból indulva további, Tisza-tó menti településeket érintve, csodálatos természeti környezet mellett a 67 km-es távba beépített 9 pihenő során kulturális élményekkel is gazdagodtak.

Többféle műfajban tevékenykedő művészek várták a résztvevőket a pihenőkben. Poroszlón, a református templomban a Vox Mirabilis Kórus koncertjét hallgathatták, meghitt környezetben. Egyházi és világi művekkel kedveskedett az énekkar, Zemlényi Katica vezényletével. Produkciójuk érdekessége, hogy amolyan templomi flasmobként indult. Először a nézők között ülve énekeltek a tagok, majd gondosan megtervezett koreográfia alapján járkáltak a padsorok között. A templom különböző pontjain elhelyezkedve teljesen betöltötték hangjukkal a teret. Különleges hatást keltett, amikor a baloldali karzaton a nők, míg a jobboldalin a férfiak énekeltek. Miklósa Erika operaénekes szintén kedvet kapott a dologhoz, és egy dal erejéig beszállt a produkcióba. A fesztivál szervezői egy kis meglepetéssel kedveskedtek neki: felköszöntötték a művésznőt a születésnapja alkalmából.

Sarud Élményfalu volt a túra következő pihenőpontja, majd Tiszanána, Dinnyéshát következett, ahol a Band of StreetS adott koncertet. Formációjuk jellegzetessége a merész hangszerelés, valamint a: 2 ütő- és 7 fúvós hangszerrel elért egészen különleges hatás. Sarudról Kiskörére biciklizett tovább a Tour d’Opera csapata; ott Vásáry André várt mindenkit musical-részletekkel, ABBA-slágerekkel, filmzenével, és a híres Timre to say goodbye című dal sem maradhatott el.

Abádszalók strandján finom ebédet kaptak a túra résztvevői. Gyorsan fogyott az ízletes székelykáposzta, a jó ebédhez pedig a muzsikát az OtherSide Music szolgáltatta.

100 tagú Cigányzenekar
Fotó: Vona Ildikó

Tiszaderzs kikötőjében a Magyar Örökség és Hungarikum-díjas 100 Tagú Cigányzenekar hangversenye nyújtott kellemes kikapcsolódást és töltődést a fáradni kezdő kerékpárosoknak. Felcsendült többek közt Monti Csárdása, Brahms V. magyar tánca, és Bizet Carmen című operájából is csodálatos részleteket játszottak a muzsikusok. Előttük lépett színpadra a Tiszaderzsi Tavirózsa Népdalkör, a helyi asszonyok pedig ízletes házi süteményekkel fogadták az érkezőket.

Tiszaszőlős Aranyosi kikötőjében Sári Évi énekelt, míg Tiszafüred Kormorán kikötőjében a latin-amerikai dallamokat játszó Seres Brothers adott vérpezsdítő gitárkoncertet. A testvérpár fergeteges előadásában  elhangzott többek közt a La Bamba, a Bamboleo című Gipsy Kings sláger, valamint a Desperado című film híres betétdala.

Tiszafüred Kerékpáros Centrumba visszaérkezve zárult az idei Tour d’Opera; a résztvevők fizikálisan kellemesen elfáradtak, ám szellemben és lélekben már nagy izgalommal várták a vasárnapi Boat d’Opera csónakos túrát.

Tisza-Tavi Fesztiválnapló – 2. nap képekben (Fotók: Vona Ildikó)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt