Keresés
Close this search box.

Főzéssel támogatja a Budapest Voices az UNICEF Magyarországot

Budapest Voices
Száz adag babgulyást és száz adag túrós-gombás tésztát főznek a Budapest Voices tagjai augusztus 5-én a Szimpla Kertben.

BPV unicefSzáz adag babgulyást és száz adag túrós-gombás tésztát főznek a Budapest Voices tagjai augusztus 5-én a Szimpla Kertben. Az ételt a helyszínen árusítják, és a bevétellel az UNICEF Magyarország gyermekekért végzett munkáját, azon belül kiemelten az Ébresztő-óra programját támogatják.

A Szimpla Kert vasárnapi háztáji piacán rendszeresen főznek szervezetek, hogy a finomságokat adományért cserébe értékesítsék, és a bevételt céljaik megvalósítására fordíthassák. Nem ritka az sem, hogy a civil szervezetek javára egy gasztroblogger vagy közéleti személy főz, és reklámozza is az eseményt. Az UNICEF Magyarország munkatársai  a Budapest Voicest kérték fel a jótékonysági főzésre, akik boldogan vállalták a feladatot és a világ legrászorultabb gyermekeiért ragadnak fakanalat. Az énekegyüttes tagjaitól egyébként sem áll távol a gasztronómia világa, maratoni próbáik rendszeresen kulináris élménnyel is járnak: szinte mindig visz valaki a kórusból otthon készült sütit, meleg ételt a találkozókra. Nem véletlen az sem, hogy a Budapest Voices második, Finomra hangolva című lemeze egy szakácskönyvvel együtt jelent meg, amiben a kórustagok receptjei szerepelnek.

A Szimplában száz adag babgulyást és száz adag túrós-gombás tésztát készít a csapat augusztus 5-én. Az előkészületek már reggel elkezdődnek, hogy az érdeklődők fél 12-től fél 2-ig megebédelhessenek. A bevételt az UNICEF Magyarország elsősorban az Ébresztő-óra projektjére költi. Az Ébresztő-óra az UNICEF Magyar Bizottság első országos iskolai programja, melynek keretében a szervezet által kiképzett előadók tartanak interaktív foglalkozásokat 4-12. osztályos gyermekeknek. A foglalkozások témái: gyermekjogok, gyermekek helyzete a világban, gyermekekkel szembeni erőszak. A 90 perces foglalkozások végére a gyerekek megtudják, hogy hol találnak segítséget olyan helyzetben, ami már reménytelennek tűnik, és mit tehetnek, amikor tehetetlennek érzik magukat. Természetesen az UNICEF Magyarország munkatársai és önkéntesei is a helyszínen lesznek a főzés ideje alatt és szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, valamint gyermekeknek szóló programokkal is készülnek. A korán kelőket a szervezők már reggeltől házi süteményekkel várják, érdemes lesz kilátogatni a helyszínre már ebédidő előtt is.

A Budapest Voices tagjai és az UNICEF Magyarország munkatársai bíznak benne, hogy minél több adag ételt el tudnak adni. Ha maradna a gulyásból és a tésztából, a Heti Betevő Egyesület aktivistái elszállítják, és rászorulóknak adják.

A Budapest Voices a főzőtudománya után igyekszik zenei tudását is megcsillantani a fővárosban, ugyanis rá hat napra, azaz augusztus 11-én a Kobuci Kertben adnak koncertet.

Részletek a Facebook-eseményben:

facebook.com/events/1509287909176025/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt