Keresés
Close this search box.
Tinédzserként Juhász Anikónak is a rock zene jutott először eszébe amikor gitárt fogott, de JS Bach hamar eltérítette.

Megjelent Juhász Anikó és Horváth Mihály új videója. Astor Piazzolla – Oblivion című dalát adják elő ketten, de úgy, hogy eláll a lélegzetünk.

Juhász Anikó - Oblivion
Fotó: Nagy Mihály

Tinédzserként Anikónak is a rock zene jutott először eszébe amikor gitárt fogott, de JS Bach hamar eltérítette. Neves iskolákban, neves tanároktól tanult, jelenleg pedig már Ő is tanít. (Persze továbbra is fejleszti készségeit, mind a játék, mind a tanítás terén.)

Horváth Mihályt több helyen fellelhetjük, különböző zenei stílusokban is otthon van. Egy biztos, hangszere a szájharmonika. A hangszer miatt is, talán a Blues áll legközelebb hozzá, de nemrég hallhattuk például Takáts Eszterék albumán.

Meglepően jól érzik egymást a zenében. Erre talán Anikó szavai adnak magyarázatot:

“Mivel Misivel a magánéletben egy párt alkotunk és mindketten zenészek vagyunk, szerettünk volna valami közöset alkotni. Azért esett Piazzollára a választásunk, mert egyrészt mindketten nagyon szeretjük, másrészt a zenéje pont egy átmenetet képez a könnyűzene és a komolyzene között, ahogy mi is a két különböző műfajt képviseljük, és úgy gondoltuk, hogy ez egy jó találkozási pont lenne a zenében. Azért is gondoltuk jó választásnak Piazzollát, mert a szájharmonika hangzása nagyon hasonlít a bandoneonra, amire eredetileg születtek ezek a darabok. A videót és a hangfelvételt mi magunk készítettük, egyedül a keverést és masterelést bíztuk Petros Gailas hangmérnökre. Igyekeztünk képekben is megragadni a zene hangulatát, az Oblivion jelentése nagyon érdekes, kissé elvont, egy hely, ahol az elfeledett dolgok vannak, valamiféle tudattalan állapot.”

A páros már tervezi a folytatást, sőt más zenészek is bekapcsolódnak. Mi örömmel várjuk!

Anikót itt ismerhetitek meg jobban: anikojuhasz.hu

Misiről itt találtok további információkat: horvathmisi.hu

Ez pedig a videó:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt