Keresés
Close this search box.

Blahalouisiana – Kedvenc rögeszmém

Blahalouisiana székesfehérvári
A Blahalouisiana legújabb dalában (’Kedvenc rögeszmém’) a ‘nagy ő’ mítoszát igyekszik porig rombolni.

Ön is hisz ebben? Lehet, hogy a saját sírját ássa.

Az alkotók szerint nem érdemes ragaszkodni ahhoz az elképzeléshez, miszerint a sors mindenkinek előre elrendelt egy és csakis egy tökéletes társat. Szélsőséges esetben ez a ragaszkodás akár egy párkapcsolati öngyilkossággal is felérhet. A videoklip szereplői már emberöltők óta hiába várják az igazit, kielégíthetetlen szerelmi vérszívókká váltak. Összegyűltek egy elátkozott kastélyban, hogy önsegítő kört alkotva próbálják átvészelni az elvonási tüneteket. A filmen az örökkévalóságig tartó rehabilitáció mindennapjaiba nyerünk bepillantást.

A dal születéséről így mesél Jancsó Gábor: „Lementem öt napra augusztus végén Révfülöpre elszakadni a világtól, lenyugodni, illetve azzal a céllal is, hogy új dal szülessen. Könyvekkel, füstölőkkel, régi olasz filmeket letöltve a laptopra és persze gitárral. Leírtam Szaja szövegét egy füzetbe, és gondolkoztam a parton merre lehetne vinni a sorait. Egy lendületesebb groove alapú ötlet jött. Aztán a teremben a hangszerelésnél mindenki hozzátette a magáét, így lett egy újabb karcos rock dalunk, amit nagyon jó koncerten játszani. Weil Andris producerelte, mixelte és maszterelte, csak úgy, mint az ’Éllek túl’-t, illetve a ’Hozzánk idomult éjjel az ég’ című albumunkat is.

Nézd meg a Blahalouisiana klipet itt: youtu.be/mJ5MQ9feWes

A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult,

első daluk, a ‘The Wanderer’ három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján. 2013 decemberében a Blahalouisiana telt házas koncerten bizonyíthatott a PeCsában a Morcheeba előzenekaraként. A zenekar 2014-ben jelentkezett, és be is jutott a NagySzínPad versenyére, ahol olyan előadókkal versengtek a győzelemért, mint az Ivan & The Parazol, a Cloud 9+, és a Halott Pénz.  2015-ben bejárták a legnagyobb nyári fesztiválokat 2016 áprilisában jelent meg első önálló nagylemezük, a Blahalouisiana.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.