Keresés
Close this search box.

Zagar új formációjával éled újjá az Inotai

Inotai Hőerőmű
Európa kulturális fővárosa lesz Veszprém.

Hő- helyett látványerőmű!

A Centrum Production audiovizuális eseménysorozatot szervez júliusban és augusztusban az Inotai Hőerőműben és annak mozaikokkal díszített Művelődési Házában. A szervezők többek között fénykísérletekkel, elektronikus zenével és az ipari komplexumot bemutató sétával várják az érdeklődőket – tudatták a program szervezői csütörtökön az MTI-vel.

Az Inotai Hőerőmű megközelítőleg 50 évig szolgáltatott áramot a magyarországi elektromos hálózatba. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kulturális pályázatának egyik nyertese, az INOTA [re]opening idén nyáron két alkalommal is megnyitja a gyártelep kapuit a szélesebb közönség előtt, melynek során fényművészek bevilágíthatják az ipari épületet – olvasható a közleményben.

Azt írták, július 16-án a Pixel Magic sorozat az élőben generált képi és zenei interakciók különböző formanyelveit, a valós és digitális dimenziók összekapcsolási lehetőségeit térképezi fel.

A Let it Be! art agency által szerkesztett képzenei expedíciókon a közönség megismerheti az egymást inspiráló alkotói folyamatokat. A Zagar AV Experience, a Cloudhitects, a Nautis & Maruscsák Dávid és az Emphase valós idejű képalkotó technikákat elektronikus zenével ötvözve várja az érdeklődőket.

Az a tervünk, hogy ezzel a produkcióval újra működésbe hozzuk a hőerőművet, és bemutassuk, hogy nézett ki egykoron az itteni világ

– idézi a közlemény Besnyő Dánielt, a Central Production fényművészét, aki hozzátette, hogy olyan térspecifikus művészeti eseményekre készülnek, amelyeket más környezetben nem láthatna a közönség.

A produkcióban Zságer Balázs audiovizuális produkciója, a Zagar AV Experience is képviselteti magát, amelynek munkálatairól a zenész elmondta, hogy a szokatlan indusztriális helyszínen az Ocean Antology koncepciót valósítják meg, amelyben az improvizatív hang- és képalkotás sokszor szinesztéziára emlékeztető jellegét kutatják.

A tájékoztatás szerint az Inota Hőerőművet és a művelődési házat elsőként július 16-án nyitják meg a közönség előtt egy teljes napra, ezt követően pedig augusztus 26. és 28. között készül majd turnusosan látogatható fényinstalláció a kürtőben.

Az utóbbi napokon szervezett Túrajó elnevezésű séták során a résztvevők megismerhetik Inota történetét és megtudhatják többek között, hogy hol volt a szocializmus időszakában az inotai elvtársak kedvenc termálfürdője, valamint hogy ki lakhatott az erőmű mellé felhúzott Készenléti lakótelepen.

A szervezők lehetőséget adnak a program virtuális bejárására is. Bővebb információk a www.inota.tech.hu weboldalon találhatók  – áll az összegzésben.

 

Európa kulturális fővárosa lesz Veszprém, ennek keretében Inotában is újjászületik a régi hőerőmű!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.