Keresés
Close this search box.

Jazzfeszttel zárja a nyarat a Müpa

Jazz Time
A Hot Jazz Band 2020-ban ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját, a világjárvány miatt azonban csak 2022-ben rendezheti meg jubileumi koncertjét.

Egy remélhetőleg mindenkinek boldog nyarat fog búcsúztatni a Művészetek Palotája!

Öt koncerttel, köztük a Hot Jazz Band, az Echoes of Ellington és Kozma Orsi fellépésével várja a közönséget a Müpa nyárvégi fesztiválja, a JazzTime augusztus 26-tól 28-ig.

Az idén – a régi magyar slágerektől Duke Ellington zenei örökségén át a Barbra Streisand életművének darabjait felvonultató estig – többféle stílus szerepel a kínálatban – olvasható a Müpa MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fesztivál nyitóestjén az erre az alkalomra életre hívott Echoes of Ellington című produkció várja a nézőket a Fesztivál Színházban.

A nyolctagú formációban a német, holland, angol és magyar művészek Duke Ellington munkásságából adnak ízelítőt. A dzsessztörténet egyik legnagyobb zeneszerző-zongoristájának művei Frank Roberscheuten hangszerelésében hallhatók.

A második napon a Müpa kültéri színpadán az idei Jazz Showcase-en már bemutatkozó, a szakmai, illetve a közönségdíjat elnyerő együttesek, azaz a Reggie Jonas Jr. Trió és a Bangó Adrienne Quartet lépnek fel, az estét a Hot Jazz Band zárja a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Az együttes jubileumi koncertje Haccacáré címmel hallható augusztus 27-én. A Hot Jazz Band 2020-ban ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját, a világjárvány miatt azonban csak 2022-ben rendezheti meg jubileumi koncertjét.

Az együttes vendégszólisták és -zenekarok egész sorával pótolja be a világjárvány miatt elmaradt jubileumot – emelik ki a közleményben.

Mint írják, mások mellett fellép Illényi Katica, a Hungarian Banjo Kings, de társaival színpadra lép Bóbis László sztepptáncvilágbajnok és Janicsek Gábor szvingtáncvilágbajnok is.

A zárónapon Kozma Orsi Barbra Streisand! – és én? című estjén a több műfajban maradandót alkotó énekesnő legnagyobb slágerei, korai, kevésbé ismert dalai és legendás duettjei hangzanak el – utóbbiak Szabó Kimmel Tamás vendégszereplésével.

A koncert gazdag hangzásvilágát Kozma Orsi saját zenekara mellett a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar garantálja – olvasható a közleményben.

A fesztivál házigazdája az idén is Szalóky Béla lesz, aki pénteken harsonázni is fog az Echoes of Ellington című produkcióban.
A JazzTime fesztivál részletes programja a https://www.mupa.hu/programok/jazztime-2022 linken érhető el.

Komolyzene sem hiányozhat a nyárutó legjazzesebb fesztiváljától!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Keszthely Fülesbagoly

Keszthelyi zenei díjat is átadnak augusztusban

Duna-parti wellnesst nyerhetnek a Balaton partján A tavalyi évhez hasonlóan idén augusztus 3-án is megrendezik a Balaton-parton, egészen pontosan Keszthelyen a Fülesbagoly Tehetségkutatót. A döntős

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.