Jazzfeszttel zárja a nyarat a Müpa

Jazz Time
A Hot Jazz Band 2020-ban ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját, a világjárvány miatt azonban csak 2022-ben rendezheti meg jubileumi koncertjét.

Egy remélhetőleg mindenkinek boldog nyarat fog búcsúztatni a Művészetek Palotája!

Öt koncerttel, köztük a Hot Jazz Band, az Echoes of Ellington és Kozma Orsi fellépésével várja a közönséget a Müpa nyárvégi fesztiválja, a JazzTime augusztus 26-tól 28-ig.

Az idén – a régi magyar slágerektől Duke Ellington zenei örökségén át a Barbra Streisand életművének darabjait felvonultató estig – többféle stílus szerepel a kínálatban – olvasható a Müpa MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fesztivál nyitóestjén az erre az alkalomra életre hívott Echoes of Ellington című produkció várja a nézőket a Fesztivál Színházban.

A nyolctagú formációban a német, holland, angol és magyar művészek Duke Ellington munkásságából adnak ízelítőt. A dzsessztörténet egyik legnagyobb zeneszerző-zongoristájának művei Frank Roberscheuten hangszerelésében hallhatók.

A második napon a Müpa kültéri színpadán az idei Jazz Showcase-en már bemutatkozó, a szakmai, illetve a közönségdíjat elnyerő együttesek, azaz a Reggie Jonas Jr. Trió és a Bangó Adrienne Quartet lépnek fel, az estét a Hot Jazz Band zárja a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Az együttes jubileumi koncertje Haccacáré címmel hallható augusztus 27-én. A Hot Jazz Band 2020-ban ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját, a világjárvány miatt azonban csak 2022-ben rendezheti meg jubileumi koncertjét.

Az együttes vendégszólisták és -zenekarok egész sorával pótolja be a világjárvány miatt elmaradt jubileumot – emelik ki a közleményben.

Mint írják, mások mellett fellép Illényi Katica, a Hungarian Banjo Kings, de társaival színpadra lép Bóbis László sztepptáncvilágbajnok és Janicsek Gábor szvingtáncvilágbajnok is.

A zárónapon Kozma Orsi Barbra Streisand! – és én? című estjén a több műfajban maradandót alkotó énekesnő legnagyobb slágerei, korai, kevésbé ismert dalai és legendás duettjei hangzanak el – utóbbiak Szabó Kimmel Tamás vendégszereplésével.

A koncert gazdag hangzásvilágát Kozma Orsi saját zenekara mellett a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar garantálja – olvasható a közleményben.

A fesztivál házigazdája az idén is Szalóky Béla lesz, aki pénteken harsonázni is fog az Echoes of Ellington című produkcióban.
A JazzTime fesztivál részletes programja a https://www.mupa.hu/programok/jazztime-2022 linken érhető el.

Komolyzene sem hiányozhat a nyárutó legjazzesebb fesztiváljától!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.