Keresés
Close this search box.
A tállyai rendezvény összehozza a kultúra, az aktív programok és a borok kedvelőit!

Fellép a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, valamint Caramel akusztikusan lesz hallható!

Zenével, irodalommal, színházzal és különleges borkóstoló programokkal várják a látogatókat a hetedik Kerekdomb Fesztiválon szeptember 16-tól 18-ig Tállyán.

A Kerekdomb összehozza a kultúra, az aktív programok és a borok kedvelőit, három nap alatt bemutatja a település szépségeit és értékeit – közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint írták, napközben a látogatók e-bike és evezős túrákon vehetnek részt, felfedezhetik a közeli dűlőket vagy Tállya történelmével ismerkedhetnek meg a Hosszúlépés.járunk? sétáin, de beülhetnek egy izgalmas színházi vagy irodalmi előadásra, filmre, borkóstolóra is.

Esténként a koncerteké a főszerep. A Kerekdomb Fesztiválon fellép a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, a mostanában klubslágerrel jelentkező Caramel akusztikus koncerttel készül.

Még mások mellett Apey, Palya Bea és zenekara, a Sorbonne Sexual, a Hét Hat Club, Saya Noé, a Kertekalatt, a Platon Karataev duó, az Anahit akusztik duó és a Szilárd Piano Projekt is koncertezik.

A színházban az Art-Színtér és a Művészetek Völgye közös produkcióját, a Mr. és Mrs-t mutatják be, valamint Edward Albee Három magas nő című darabját. Pokorny Lia LIAison című zenés stand-up estjével érkezik Tállyára, Beck Zoli és Vecsei H. Miklós Kártyajáték című irodalmi műsorával, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska pedig Pilinszky és én című előadásával.

A tállyai evangélikus templomban komolyzenei koncertek lesznek, hallhatja a közönség Rohmann Ditta gordonkaművész és Szirtes Edina Mókus kamaraformációját, a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjét és Berecz Mihály zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasa szólóestjét.

A helyi borászatok tárt kapukkal, gasztro- és borkülönlegeségekkel, érdekes kóstolókkal készülnek, miközben a látogató megismerheti a borvidék történetét, emellett koncertek, felolvasások színesítik a programot. Visszatér a tavaly a fesztiválon debütált Figi és Lipike, akik tokaji ízekkel és a Czinege Tamás nevével fémjelzett Gastro-Hackkel és Zen különteremmel készülnek.

Az Aktív Magyarországgal együttműködve ismét lesz Tállya-Golop futóverseny is.

Sőt, még vízitúrán és futóversenyen is lazíthatunk két koncert között!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt