Keresés
Close this search box.

Vége az FTF-nek? Itt van Szakács Gergő szólógigje

Szakács Gergő
Még egy versfeldolgozás is helyett kapott a szólóalbumon!

A közös projekt egyelőre nem halad előre, de Szakács Gergő továbbra sem tud tétlen maradni…

A magyar popzene egyik legfontosabb előadójának lemeze 10 évnyi érzelmi és zenei evolúciót mutat be. A zenész-dalszerző nevét a Follow The Flow zenekarból mindenki ismeri, önálló dalaival is a slágerlisták élére törve lett az ország kedvence az évek során.

Gergő mérföldkőhöz érkezett a most megjelenő “Evolúció” című albumával, hiszen ez az első szóló anyaga, ami összegyűjti alkotásait.

Ahogy a cím is utal rá, a lemezen található 10 dal Gergő tíz évét követi végig, és olyan rádiós klasszikusok szerepelnek rajta néhány újdonság mellett, mint a YouTube-on többmilliós megtekintésnél járó K-é-p-t-e-l-e-n, Indulj el, és a legutóbbi single, a Nincsen út, amelyhez egy igazán látványos videoklip is készült Madeirán.

Erről így írtunk korábban a MagyarZene.eu-n:

Gergő elárulta, hogyan is forgott a klip, amelynek izgalmas munkálataira Nagy Bence, Lévai-Hangyássy Bence, valamint László Péter drón pilóta tartott vele.

Tavaly nyáron egy barátom mesélt Madeiráról, és beugrott, hogy talán arra is alkalmas lehet ez a hely, hogy ott készítsük el a klipet. Rákerestem a képekre, és pont azt láttam, amit szerettem volna. Végül négy napig tartott a forgatás: a hegyekben 3 fok volt, az óceánparton pedig 24. Rövidnadrágban, átázott cipőben jártuk be az egész szigetet.

Az időjárás is mellénk szegődött: amikor ködre volt szükségünk, köd volt, de amikor napsütésben nézett volna ki a legjobban az adott helyszín, akkor ragyogott a nap. Az egész sziget olyan volt, mintha egy giga stáb bevilágította és berendezte volna előre csak nekünk.

Ezek mellett a szólóalbumon még egy József Attila versfeldolgozás is helyet kapott.

Az új dalokat április 28-án az Akvárium színpadán hallhatta először egyben a közönség.

Anyazenekaráról, az FTF-ről ezt érdemes tudni: 

A Follow The Flow 2016-ban alapított háromtagú magyar együttes. Tagjai Szakács Gergő mellett Molnár Csaba (Fura Csé) és Vincze Gergely (BLR), akik a 2018-ban kidott Nem tudja senki című daluk által robbantak be a köztudatba.

Majd a Maradok távol című számuk által még több ember ismerte meg őket. 2018 nyarán elnyerték a Petőfi Zenei Díj Az év felfedezettje díját, illetve ősszel jelölték őket a 2018-as MTV Europe Music Awards-ra mint Legjobb magyar előadó, amit szintúgy megnyertek, így ők képviselték Magyarországot a bilbaói díjátadón.

Még egy versfeldolgozás is helyett kapott a szólóalbumon!

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.