Meghallgatást és díjazást tartott a Virtuózok nemzetközi zsűrije

Virtuozok
A sorozat olyan társadalmi rétegeket sikerült közel hoznia a klasszikus zenéhez, akik eddig egy szűk elit szórakozásának tartották azt.

Első alkalommal tartott meghallgatást a tehetségkutató nemzetközi zsűrije a Magyar Zene Házában április 25-én


2022. április 25-én 2 fordulós meghallgatáson vettek részt a Virtuózok korábbi évadaiban felfedezett magyar és külföldi tehetségek a Virtuózok Nemzetközi Művészeti Bizottsága előtt, melynek nemzetközi elnöke Maestro Plácido Domingo operaénekes és karmester, magyar elnöke Keller András hegedűművész, karmester.

A további tagjai: Bogányi Gergely zongoraművész, Clara Dent oboaművész, Petar Culic gitárművész, Marta Domingo operaénekes, Hollerung Gábor karmester, valamint Eckhardt Gábor zongoraprofesszor, Kohán István klarinétművész-tanár és Simon Jones, executive producer, a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémiája tagja (International EMMY).

A Virtuózok Nemzetközi Művészeti Bizottsága által 2022-ben kiválasztott fiatal tehetségek, akik számára kiemelt nemzetközi menedzsmentet biztosít majd a Virtuózok: Boros Misi (19, zongora, a Virtuózok első évadának korcsoportgyőztese); Daniel Matejca (16, hegedű, a Virtuózok V4+ cseh győztese); Teo Gertler (14, hegedű, a Virtuózok V4+ különdíjasa.)

A Bizottság döntése alapján különdíjban részesültek: Lugosi Ali klarinétművész, a Virtuózok első abszolút győztese, Ryan Martin Bradshaw zongoraművész, a Virtuózok V4+ (2021) 14 éves szlovákiai győztese, Rozsonits Ildikó, a Virtuózok V4+ (2020) magyar győztese és Eduard Kollert hegedűművész. A Virtuózok Kamaraegyüttes a zsűri kiemelt különdíját kapta.

A különdíj egy-egy szólókoncert lehetősége, valamint egy, a bizottság magyar elnöke, Keller András Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, karmester, a Concerto Budapest zeneigazgatója által felajánlott mesterkurzus.

A hat évvel ezelőtt elindított Virtuózok egy klasszikus zenei tehetségkutató műsor, amely forradalmasította a magyar TV-piacot, alig néhány hét alatt a köztelevízió legjobban értékelt TV-műsorává válva. A Virtuózok formátuma egyedülálló, a klasszikus fiatal tehetségek felfedezésére összpontosít, majd a felfedezett tehetségek számára olyan fejlődési és előre lepési lehetőségeket biztosít, amely egyébként keveseknek adatik meg.

Az elmúlt években kiemelkedő magyar branddé és mozgalmává vált. Egyre többen támogatják missziójukat a világ klasszikus zenei sztárjai közül is.

Az előadóművészek, a zene közvetítőinek segítése mellett missziónk másik alapvető célja a közönség nevelése. A műsorsorozat ezt a célt minden várakozást felülmúlóan teljesítette. Olyan társadalmi rétegeket sikerült közel hozni a klasszikus zenéhez, akik eddig egy szűk elit szórakozásának tartották azt.

Egyre többen támogatják missziójukat a világ klasszikus zenei sztárjai közül is!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.