Keresés
Close this search box.

Elindult a magyar pop új oldala

Hajógyár
Több évtizedes inkubációhiányt pótolhat kiötlői szerint a projekt, aminek előfutára lesz a most beindult honlap 

Több mint százötven videóval, mintegy hatszáz hazai alkotó részvételével hétfőn útjára indult a magyar popkultúra új online oldala


A hajogyar.hu a Magyar Kultúráért Alapítvány égisze alatt, a Petőfi Kulturális Ügynökség Könnyűzenei Igazgatósága és a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. együttműködésében valósult meg – közölte a Petőfi Kulturális Ügynökség kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, az ötéves Magyar Könnyűzenei Stratégia elfogadásával körvonalazódott egy olyan könnyűzenei központ létrehozásának igénye, amely popkulturális művészeti centrumként képes összefogni a különböző művészeti ágakat.

A központ tervezett koncert- és próbatermeivel, stúdióival, játszótereivel és kiállítótereivel segíti a hazai alkotók bemutatkozását, szakmai fejlődési lehetőségeit, valamint a lehető legszélesebb körben kívánja összekötni az alkotókat közönségükkel.

A terv részeként a Hajógyári-szigeten megkezdődtek a Hajógyár kulturális befogadótér előkészítési és tervezési munkálatai. A hajogyar.hu, a kortárs zenei élet digitális találkozóhelye ennek virtuális előfutára.

A hajogyar.hu azokra a témákra épít, amelyeket a hazai popkultúra kedvelői a magukénak érezhetnek. A tematikus műsorkínálat naprakészen mutatja be a kortárs hazai könnyűzene és a társművészetek értékteremtő alkotóit, időtálló kulturális értékekeit, legyen szó irodalomról, dzsesszről, a Kárpát-medence különleges helyszínein forgatott minikoncertekről, a gyerekkor vágyott ízeiről, vagy a célkereséstől a valóra vált álmokig vezető portrékig. A hajogyar.hu azt is szeretné megmutatni, miért jó itthon élni és alkotni

– áll a közleményben.

A közlemény kiemelte azt is: ugyanaz a tartalom egyaránt olvasható, hallgatható és nézhető.

Másfél évvel ezelőtt megszületett az igény bennük, hogy a hazai könnyűzene gazdagságát – vizuálisan is igényes formában mutassák be egy olyan platform létrehozásával, amely közös otthont nyújt mind a kortárs alkotónak, mind a közönségnek egyaránt – írta a főszerkesztő, Dénes Adél.

Azt írta: ahol nincsenek előítéletek és értékítéletek, nem húz senki éles határokat műfajok között, így ahol a könnyűzenéről lehet gasztroműsorban beszélni, vagy a legszabadabb rap/pop szövegekhez komoly irodalmároknak nyúlni.

A Hajógyáron nincsenek tabuk, sem éles határok: csak az alkotás minősége, frissessége és újszerűsége dönt annak sorsáról. A gyártást hosszú tartalomkutatási munka előzte meg – tették hozzá, ahogy azt is, hogy nem a nemzetközi trendeknek vetik alá magukat.

Azt keresik, aminek van mondanivalója, és ami értéket közvetít. A felület legfontosabb célja, hogy nem tesz különbséget: ugyanazon a polcon, ugyanolyan tálalással mutatja be az összes művészt a tetoválótól a keramikusig, Ferenczi Györgytől Beton.Hofi-ig, a néptáncostól a producerig. Ez mind a magyar popkultúra része, elválaszthatatlan mindentől.

Mint írják, a Hajógyár olvasztótégelyében újra egyesül a vidék és a város, a Kárpát-medence és Magyarország, és többé nem válik ketté a magas művészet a tömeg/popkultúrától. Nem rejtik véka alá: jó itthon élni és alkotni, hogy a magyar kultúra gazdagsága kimeríthetetlen és értékteremtő. (Rólunk)

Több évtizedes inkubációhiányt pótolhat kiötlői szerint a projekt, aminek előfutára lesz a most beindult honlap 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.