Keresés
Close this search box.

Omega-musical mindenkinek? Az Agórán, igen!

Omega
Igazán különleges együttműködés hozta létre a különleges produkciót!

Igazán különleges együttműködés hozta létre a különleges produkciót!

Lenyűgöző táncszínházi musicalt láthat a szombathelyi közönség 2022. március 8-án 20.00 órától, hiszen az AGORA-Művelődési és Sportház nagyszínpadán a Gyöngyhajú lány balladája elevenedik meg az ExperiDance táncművészei és neves musical színészek előadásában.

A produkció a legendás Omega együttes nemrégiben elhunyt művészeinek, Kóbor Jánosnak, Benkő Lászlónak és Mihályi Tamásnak is méltó emléket kíván állítani.

Az ExperiDance Production az egykori Omega együttessel történt aprólékos egyeztetés és lázas alkotómunka után állította színpadra egyedülálló darabját.

A látványos előadáson olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány.

A színpadon 24 ExperiDance táncművész mellett több kiváló musicalszínész is szerepel, többek között Szomor György, Sánta László, Koós Réka, Fésűs Nelly, és Lux Ádám neve is garantálja a sikert.

Az ExperiDance előadóművészeinek célja a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése, a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és modern irányzatokkal vegyítik.

A történet egy fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton part, a tó ősi mitikus legendáit. Ez egy „felnőtt köntösbe” csomagolt történet, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes!

Az Omega Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar rockegyüttes, mely 1962-ben alakult és amely több tekintetben is úttörőnek számít a magyar könnyűzene történetében.

1968-ban elsőként jelent meg önálló albuma Magyarországon, a Trombitás Frédi és a rettenetes emberek (az Illés Ezek a fiatalok című albumán más együttesek is játszottak). Az 1969-es 10000 lépésé volt az első kinyitható lemezborító, az album zenei anyagából pedig elkészült az első önálló tévéshow, a Tízezer lépés – Omega Show. Az együttes elsőként jutott ki az Egyesült Királyságba, a magyar együttesek közül nekik volt a legtöbb eladott lemezük Magyarországon (az 1979-es Gammapolis, 650 ezer példánnyal) és külföldön (az 1977-es Time Robber, 1 millió példánnyal).

Az Omega volt az első együttes, melyet a Magyar Állami Hangversenyzenekar kísért (az 1973-as Omega 5 című albumon), valamint a magyar együttesek közül az Omegának volt először digitális stúdiója. Elsőként jelent meg CD-je (az 1988-as Platina című válogatásalbum) és DVD-je (a 2000-ben kiadott KonceRt. – Népstadion 1999). Az Omega tagjai léptek fel elsőként egységes színpadi ruhában és az együttes koncertjein használtak először füstgépet, lézershow-t, valamint a látványelemek kiegészítésére kivetítőt. Egyedüliként négyszer koncerteztek a Puskás Ferenc Stadionban (korábban Népstadionban), ebből háromszor önállóan. A Kisstadionban szintén ők játszottak a legtöbbször.

Jegyeket az előadásra elővételben az AGORA – Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H–P 9.00–17.00), valamint online a jegy.agorasavaria.hu oldalon válthatók.

Páros Valentin kedvezményes jegy (első 100 db): 10.000Ft

Ill. kategória – Szent Márton-kártya 5.500 Ft

III. kategória – teljes árú 6550 Ft

II. kategória – Szent Márton-kártya 6550 Ft

II. kategória – teljes árú 7700 Ft

I. kategória – Szent Márton-kártya 7650 Ft

I. kategória – teljes árú 9000

A kedvezményes jegyek csak személyesen, az AGORA – Jegyirodában vásárolhatóak.

Megkapó élmény mindnekinek, aki már átélte az első szerelmet!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss