Home » Hírek / Zene » 20 éves a Nihil, a Junkies pedigkoncerttel ünnepel pénteken

20 éves a Nihil, a Junkies pedigkoncerttel ünnepel pénteken

Junkies zenekarMegéltük/megéljük ezt is. Mostanság a budapesti zenekar nagyon aktív szerencsére. Pár éve még azt gondoltam volna, hogy már nemigen lesz új Junkies lemez…

De aztán szerencsére nem így történt. Budapest első számú nihilistái összekapták magukat. Sőt! Felugrott a Junkies is arra a vonatra, amelyiknek a kocsijain olyan bandák ücsörögnek, akik nem tegnap hanem még a múlt században alakultak, és elővettek egy-egy klasszikus lemezt, amit kellően ismét megkoncerteztetnek, esetleg meg is turnéztatnak. A találmány nem magyar, 2016-ban például a Jane’s Addiction turnézott a “Ritual de lo Habituallal”, 2006-ban a Metallica az akkor 20 éves “Master of Puppets”-cal, illetve a Slayer is előkotorta akkoriban a klasszikusnak számító “Reign in blood”-ját. (Csak szólok, hogy a 2017-es évet pedig a Ganxsta Zolee és a Kartel is az emlékezésnek szenteli, ugyanis a 20 éves “Jégre teszlek” lemezt állították színpadra.)
A Junkies klasszik’ lemeze most lett dettó húsz éves, a Nihil a műfaj (punkrock) egyik hazai alapvetése, rajta olyan életképekkel, mint a Miattad iszom, te állat.

A koncert hivatalos event-jét itt találjátok: https://www.facebook.com/events/1836869936564139/

Címkék:

weboldal készítésONMEDIAWEB