Megérkezett a Korai Trancemission projekt debütáló lemeze is

Kizso

Kizso

A pár évvel ezelőtti Korai Öröm album, a 2013-as, abban a felállásban készült amiből mostanra kinőtt a Korai Trancemission projekt.

A pár évvel ezelőtti Korai Öröm album, a 2013-as, abban a felállásban készült amiből mostanra kinőtt aztán a Korai Trancemission projekt, és aminek a napokban jött ki debütálása 2017 címmel.

Régóta, de legalább ötven éve dobálózik a szaksajtó a pszichedelikus jelzővel, és némiképp kis is nőtte mindaz a műfaji címkét, amit ezzel jelölnek. A pszichedelikus, mint olyan, leginkább gondolkodásmód lett. A pszichedelikus zene a külső és belső kép közti híd testet öltése, a Korai Öröm a fenti jellemzők tökéletes birtoklásával régi motoros a szakmában. A kérdés már csak az, miben más ez, mint az anyazenekar világa, azaz valóban szükséges külön nevezni? Vitathatatlanul! Míg a Korai Öröm, legalábbis amit eredetileg annak ismerünk,  a klasszikus pszichedelikus rockzenekar formáját mutatja, addig a Trancemission erősebben támaszkodik a modern tánczenék, mondjuk a goa, vagy a trance-es csavarintására. Lüktető alapokra van körülspirálozva az örvénylő hangszeres játék, ami sosem távolodik el igazán a zene fókuszpontjaitól, így egy olyan elszállásban és pszichedelikus utazásban lehet részünk, ami ritkaságszámba megy a műfajban: nem esünk ki a józan részünkből sem. Jó hír lehet a minőségi megszólalás szerelmeseinek, hogy az album első körben kizárólag vinylen (a BP Vinyl támogatásával, ami teljesen új cég a placcon) jelent meg 180 grammos kiszerelésben. Külön ügyeltek rá, hogy a formátumnak kijáró legmagasabb nívón szólaljon meg. Egy próbát mindenképpen megérdemel!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.