Keresés
Close this search box.

Zagar új formációjával éled újjá az Inotai

Inotai Hőerőmű
Európa kulturális fővárosa lesz Veszprém.

Hő- helyett látványerőmű!

A Centrum Production audiovizuális eseménysorozatot szervez júliusban és augusztusban az Inotai Hőerőműben és annak mozaikokkal díszített Művelődési Házában. A szervezők többek között fénykísérletekkel, elektronikus zenével és az ipari komplexumot bemutató sétával várják az érdeklődőket – tudatták a program szervezői csütörtökön az MTI-vel.

Az Inotai Hőerőmű megközelítőleg 50 évig szolgáltatott áramot a magyarországi elektromos hálózatba. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kulturális pályázatának egyik nyertese, az INOTA [re]opening idén nyáron két alkalommal is megnyitja a gyártelep kapuit a szélesebb közönség előtt, melynek során fényművészek bevilágíthatják az ipari épületet – olvasható a közleményben.

Azt írták, július 16-án a Pixel Magic sorozat az élőben generált képi és zenei interakciók különböző formanyelveit, a valós és digitális dimenziók összekapcsolási lehetőségeit térképezi fel.

A Let it Be! art agency által szerkesztett képzenei expedíciókon a közönség megismerheti az egymást inspiráló alkotói folyamatokat. A Zagar AV Experience, a Cloudhitects, a Nautis & Maruscsák Dávid és az Emphase valós idejű képalkotó technikákat elektronikus zenével ötvözve várja az érdeklődőket.

Az a tervünk, hogy ezzel a produkcióval újra működésbe hozzuk a hőerőművet, és bemutassuk, hogy nézett ki egykoron az itteni világ

– idézi a közlemény Besnyő Dánielt, a Central Production fényművészét, aki hozzátette, hogy olyan térspecifikus művészeti eseményekre készülnek, amelyeket más környezetben nem láthatna a közönség.

A produkcióban Zságer Balázs audiovizuális produkciója, a Zagar AV Experience is képviselteti magát, amelynek munkálatairól a zenész elmondta, hogy a szokatlan indusztriális helyszínen az Ocean Antology koncepciót valósítják meg, amelyben az improvizatív hang- és képalkotás sokszor szinesztéziára emlékeztető jellegét kutatják.

A tájékoztatás szerint az Inota Hőerőművet és a művelődési házat elsőként július 16-án nyitják meg a közönség előtt egy teljes napra, ezt követően pedig augusztus 26. és 28. között készül majd turnusosan látogatható fényinstalláció a kürtőben.

Az utóbbi napokon szervezett Túrajó elnevezésű séták során a résztvevők megismerhetik Inota történetét és megtudhatják többek között, hogy hol volt a szocializmus időszakában az inotai elvtársak kedvenc termálfürdője, valamint hogy ki lakhatott az erőmű mellé felhúzott Készenléti lakótelepen.

A szervezők lehetőséget adnak a program virtuális bejárására is. Bővebb információk a www.inota.tech.hu weboldalon találhatók  – áll az összegzésben.

 

Európa kulturális fővárosa lesz Veszprém, ennek keretében Inotában is újjászületik a régi hőerőmű!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt