Virágfejek című lemezét mutatja be a Péter és Pál

Péter és Pál
Brutálisan lemeztelenített akusztikus pop dalok a Péter és Páltól. A csapat zenéje folk hagyományokra épít és natúr hangzással szólal meg.

A Tövisházi Ambrus produceri munkájával készült, Virágfejek című bemutatkozó nagylemez november 3-án hallható először élőben az A38-on.

A Péter és Pál két tagja, Szacsvay Gergely és Tóth Attila a Meztelen Diplomatákból lehetnek ismerősek. Bár Gergő már nem vesz részt a zenekar életében, a közös zenélés megmaradt, mindketten szeretnek ugyanis egyszerű, könnyen énekelhető dalokat írni. Virágfejek című bemutatkozó nagylemezük 2020 tavaszán jelent meg az első covid-hullám közepén, így az akkori lemezbemutató sajnos elmaradt. „Aztán mindkettőnknél gyerekek születtek, építkeztünk. Így a Péter és Pál projekt kicsit megpihent. De nem akartuk elengedni a történetet. Most sikerült újra úgy összefésülni magunkat, hogy a lemezbemutató végre méltó keretek között megvalósulhasson, november 3-án az A38-on” – mesélik.

A személyes élményekből születő dalaikat külön írják, a komplett zenei váz és a szöveg megszületése után csak a hangszerelés finomításán dolgoznak közösen. Az albumot egyikük erkélyén vették fel minél több háttérzajjal, hogy a dalokon érezhető legyen az az atmoszféra, amiben azok elnyerték végső formájukat. Tövisházi Ambrus producernek úgy kellett – ezeket a sokszor csak egyszálgitáros számokat – finoman felöltöztetnie, hogy közben azok megőrzik egyszerűségüket.

A lemezbemutató felvezetéseként a nőiség három meghatározó szakaszáról szóló, Körhinta című dalukhoz készítettek klipet. „A videó egy alapötletből indult: Mi lenne, ha két ismeretlen az éj leple alatt kimeszelné egy vadidegen ház egyik szobáját? Mire a Nap felkel, az ott lakókat már egy tisztára festett szoba fogadná… Egy barátunk felvetette, hogy mi lenne, ha kifestenénk az egyik szobájukat és a festés folyamatát ábrázolnánk? A dalban a nőiség három meghatározó életszakaszáról éneklünk. A dal hátterében egy archaikus világ jelenik meg. Ezt a világot szerettük volna megidézni egy olyan ősi tevékenységgel, mint a meszelés.”

Akusztikus pop a városszéli mezőkről november 3-án az A38-on. A lemezbemutatón a Virágfejek című album finom dramaturgiával, sztárfellépőkkel és három új dal kíséretében fog megszólalni.

Péter és Pál – Körhinta:
youtu.be/XpvMOgwg-DA?si=ejDr7r9DK934yZ7c

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.