VÁR-SZERENÁD és BORest Boldogkőváralján

VÁR-SZERENÁD és BORest Boldogkőváralján
magyarzene

magyarzene

Nagyszerű zenével és kitűnő borokkal

Vár-szerenádot és borestet tartottak augusztus 14-én Boldogkőváralján, ahol több helyszínen nagyszerű zenével és kitűnő borokkal, hűsítő fröccsökkel várták a látogatókat.

VÁR-SZERENÁD és BORestA programok már délután elkezdődtek. Tokaj-Hegyalja boraival ismerkedhettek a vendégek a település egyik központi helyén kialakított Fröccsteraszon, a kóstolgatáshoz a jó muzsikát a La Barriere Manouche Jazz Zenekar biztosította. A két évvel ezelőtt alakult borsodi együttes az európai jazz úgynevezett manouche irányzatát játssza – ami a 30-as, 40-es évek francia jazz muzsikája, és megalkotása Django Reinhardt nevéhez fűződik –. Pénteken egyetlen koncert erejéig csatlakozott a négytagú csapathoz Balla Miklós, a Miskolci Dixieland Band vezetője is, aki klarinétszólóival tette még különlegesebbé a La Barriere produkcióját.

Emlékezetes élményt kínált a Fröccsterasz mellett található Terra Boldogkő Történelmi Látványpince is. A 460 méter hosszan húzódó pincerendszer tizenkét ágában vésett szobrok formájában elevenedtek meg a magyar történelem főbb eseményei, alakjai, a látogatók pedig borospohárral a kézben sétálgathattak a járatokban.

Boldogkő vára adott otthont a záróeseménynek: a Miskolci Szimfonikusok Filmfónia újratöltve elnevezésű koncertje az egész rendezvény megkoronázása volt. A naplementekor kezdődő hangversenyen többek közt olyan népszerű filmslágerek csendültek fel, mint a Star Wars, a Karib-tenger kalózai, a Mission Impossible. Az Oroszlánkirály, a Shrek és a Jégvarázs c. rajzfilmek betétdalaiban szólóénekesként közreműködött Handa Eszter, az est karmestere Antal Mátyás volt.

2009-ben adott először nagyszabású Filmfónia koncertet a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a közönségsiker pedig hozta a folytatást: 2018-ban elkészült a Filmfónia 2, majd 2019-ben a MeseFilmfónia, ahol a legnagyobb rajzfilmslágerek hangzottak el monumentális látvány-, és hangzásvilág mellett a Miskolci Generali Arénában.

Pénteki programjuk e három koncert műsorából adott ízelítőt. Látványvetítés ezúttal nem volt, a kivilágított várfalak azonban nagyon különleges hangulatot biztosítottak a szintén nem mindennapi produkcióhoz.

Boldogkő vára jelenleg felújítás alatt áll, így csak hétvégeken, illetve szervezett programok keretében látogatható. A Boldogkőváralja község felett emelkedő hegy tetején elnyúló, belsőtornyos vár két úton közelíthető meg. Az egyik jól kiépített, betonozott, míg a másik egy tanösvény, amely árkon-bokron át vezet, és kifejezetten túrázóknak való. Első fázisa könnyen teljesíthető, ám aztán következik egy meglehetősen meredek szakasz, ami nagy kitartást és erőbedobást igényel. Viszont, aki ezt az utat választja, és sikerül túljutnia a „húzós” részeken, átélheti az élményt, hogy tényleg bevette a várat.

Akik lemaradtak a boldogkői várban tartott Filmfónia koncertről, vagy szeretnék újra hallani, azoknak lesz lehetőségük rá augusztus 19-én, szerdán 18:00 órától, amikoris Miskolcon, a zenekar Fábián utcai székháza (Malom) melletti zöld területen TÉRFILMZENE formájában ismét felcsendülnek a nagy slágerek.

Vona Ildikó

VÁR-SZERENÁD és BORest (Fotók: Vona Ildikó)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt