VÁR-SZERENÁD és BORest Boldogkőváralján

VÁR-SZERENÁD és BORest Boldogkőváralján
Nagyszerű zenével és kitűnő borokkal

Vár-szerenádot és borestet tartottak augusztus 14-én Boldogkőváralján, ahol több helyszínen nagyszerű zenével és kitűnő borokkal, hűsítő fröccsökkel várták a látogatókat.

VÁR-SZERENÁD és BORestA programok már délután elkezdődtek. Tokaj-Hegyalja boraival ismerkedhettek a vendégek a település egyik központi helyén kialakított Fröccsteraszon, a kóstolgatáshoz a jó muzsikát a La Barriere Manouche Jazz Zenekar biztosította. A két évvel ezelőtt alakult borsodi együttes az európai jazz úgynevezett manouche irányzatát játssza – ami a 30-as, 40-es évek francia jazz muzsikája, és megalkotása Django Reinhardt nevéhez fűződik –. Pénteken egyetlen koncert erejéig csatlakozott a négytagú csapathoz Balla Miklós, a Miskolci Dixieland Band vezetője is, aki klarinétszólóival tette még különlegesebbé a La Barriere produkcióját.

Emlékezetes élményt kínált a Fröccsterasz mellett található Terra Boldogkő Történelmi Látványpince is. A 460 méter hosszan húzódó pincerendszer tizenkét ágában vésett szobrok formájában elevenedtek meg a magyar történelem főbb eseményei, alakjai, a látogatók pedig borospohárral a kézben sétálgathattak a járatokban.

Boldogkő vára adott otthont a záróeseménynek: a Miskolci Szimfonikusok Filmfónia újratöltve elnevezésű koncertje az egész rendezvény megkoronázása volt. A naplementekor kezdődő hangversenyen többek közt olyan népszerű filmslágerek csendültek fel, mint a Star Wars, a Karib-tenger kalózai, a Mission Impossible. Az Oroszlánkirály, a Shrek és a Jégvarázs c. rajzfilmek betétdalaiban szólóénekesként közreműködött Handa Eszter, az est karmestere Antal Mátyás volt.

2009-ben adott először nagyszabású Filmfónia koncertet a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a közönségsiker pedig hozta a folytatást: 2018-ban elkészült a Filmfónia 2, majd 2019-ben a MeseFilmfónia, ahol a legnagyobb rajzfilmslágerek hangzottak el monumentális látvány-, és hangzásvilág mellett a Miskolci Generali Arénában.

Pénteki programjuk e három koncert műsorából adott ízelítőt. Látványvetítés ezúttal nem volt, a kivilágított várfalak azonban nagyon különleges hangulatot biztosítottak a szintén nem mindennapi produkcióhoz.

Boldogkő vára jelenleg felújítás alatt áll, így csak hétvégeken, illetve szervezett programok keretében látogatható. A Boldogkőváralja község felett emelkedő hegy tetején elnyúló, belsőtornyos vár két úton közelíthető meg. Az egyik jól kiépített, betonozott, míg a másik egy tanösvény, amely árkon-bokron át vezet, és kifejezetten túrázóknak való. Első fázisa könnyen teljesíthető, ám aztán következik egy meglehetősen meredek szakasz, ami nagy kitartást és erőbedobást igényel. Viszont, aki ezt az utat választja, és sikerül túljutnia a „húzós” részeken, átélheti az élményt, hogy tényleg bevette a várat.

Akik lemaradtak a boldogkői várban tartott Filmfónia koncertről, vagy szeretnék újra hallani, azoknak lesz lehetőségük rá augusztus 19-én, szerdán 18:00 órától, amikoris Miskolcon, a zenekar Fábián utcai székháza (Malom) melletti zöld területen TÉRFILMZENE formájában ismét felcsendülnek a nagy slágerek.

Vona Ildikó

VÁR-SZERENÁD és BORest (Fotók: Vona Ildikó)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.