Keresés
Close this search box.

Tükröt tart új számával Katona Petra

Katona Petra
A kommented megmutatja, hogy ki vagy! Megjelent a Petőfi Zenei Díj nyertes Katona Petra legújabb videóklipje, a „No Comment”!

A dalszerző-énekesnő ezzel a számmal szeretné felhívni a figyelmet a közösségi médiában jelenlévő rosszindulatra, amely sok esetben online bántalmazásig fajul. A „No Comment” dalszövege egy fiktív kommentelőt szólít meg, aki saját problémáit és gyengeségeit próbálja elnyomni mások kritizálásával, destruktív hozzászólások formájában. Az énekes-dalszerző eddigi dalaihoz hasonlóan ismét saját tapasztalataiból merített.

“Amikor A Dal 2021-ben első saját dalommal már szólóénekesként léptem színpadra, hamar megtapasztalhattam, hogy a nagyobb nyilvánosság több rosszindulatú emberrel is jár, akik általában hangosabbak és vehemensebbek, mint a csendes többség. Az építő kritikának természetesen van helye, de a stílus és az indíttatás nagyon nem mindegy. Kellett idő, amíg rájöttem, hogy a csupán gonoszságból megfogalmazott kommentek nem ellenem irányulnak, hanem az illető a saját belső feszültségét próbálja ezzel másra hárítani.” – mondta el Petra.

Pontosan ilyen karaktert alakít a videóklipben Borbély Richárd. A leholegacy által megálmodott alapkoncepció szerint a valóság elől az online térbe menekülő főszereplőt az énekesnő különböző módokon kísérti.

„Szomorú látni a sok frusztrált embert, akik ennyire ki tudnak kelni magukból a kommentszekcióban, és hogy milyen vérre menő sárdobálások tudnak kialakulni idegenek között egy-egy akár teljesen jelentéktelen téma kapcsán is. Sajnálom, hogy ennyi negatív energiát beleölnek ebbe, ahelyett hogy azzal foglalkoznának, ami valóban feltölti és boldoggá teszi őket.” – tette hozzá Petra.

Katona Petra a No Comment-et szerzőtársával, Kovács Dániellel írta, a hangszerelést pedig Gerendás Dániellel kreálták. A hangfelvétel a PKÜ Nagylemez programjának keretén belül készült. A „No Comment” nem mellesleg Petra hamarosan megjelenő nagylemezének előfutára, amelyen további 10 dalt kaphat majd a nagyérdemű.

A KLIP:
youtube.com/watch?v=LdR5ZWywKN8

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.