Keresés
Close this search box.

Tisza-tavi Fesztiválnapló – TOUR D’OPERA

Tour d’Opera túra
Minden évben kuriózumnak számít a majd tizenkét órán át tartó esemény, mely során a zene, a természet és a sport találkozik.

Fesztiválnaplónk segítségével napról napra nyomon követhetők a Tisza-tavi Fesztivál eseményei. A rendezvény második napján főszerepet kaptak a kerékpárok, na meg az időjárás…

Naplóíró: Vona Ildikó

  • 2021. 07. 31. – TOUR D’OPERA – kerékpáros túra

A Tisza-tavi Fesztivál második napján különleges gigaprodukció részei lehettek azok, akik kerékpárra pattantak, és vállalták a túra távját. Minden évben kuriózumnak számít a majd tizenkét órán át tartó esemény, mely során a zene, a természet és a sport találkozik. Idén az időjárás fontos szerepet kapott, ugyanis az előre jelzett zivatarok feltették a nagy kérdést: megtartható-e biztonsággal a kerékpáros túra? A szervezők megfontolták a dolgot, végül úgy döntöttek, hogy igen.

Szombaton 9.00 órakor vette kezdetét a Tour d’Opera túra Tiszafüreden, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumtól indulva. A Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar muzsikájára keltek útra a kerekezők, akiknek – érintve a Tisza-tó menti településeket– 67 km-es távot kellett letekerniük. Csodálatos természeti környezetben jártak, és a túrába beépített 8 pihenő során kulturális élményekkel is gazdagodtak.

Izgalmasra sikeredett a rajt. A túrázók, ahogy elindultak – és kikanyarodtak a Tiszaszőlős irányába vezető útra –, elkezdett cseperegni, majd ömleni az eső. Szerencsére nem tartott sokáig, inkább csak az ilyenkor szokásos nyári záport kaptuk a nyakunkba. Senkit nem tántorított el ez a kis kellemetlenség, mindenki folytatta az utat a Kormorán kikötőbe, ahol Kegye János pánsíp művész, Kéri György skótduda művész koncertje, valamint a New Step Fitnesz és Táncstúdió légtánc bemutatója várta az érkezőket.

Tiszaszőlős volt a túra következő megállója, ott Bajári Levente táncművész és tanítványai balett produkciójában gyönyörködhetett a közönség. Tiszaderzs településen Csere László, Kalocsai Zsuzsa, Laki Péter, Dancs Annamari népszerű operettekből énekelt részleteket, őket a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kísérte, Toshifumi Kanai vezényletével. Fellépett a Tiszaderzsi Tavirózsa Népdalkör is, a település asszonyai pedig finom házi süteményekkel kedveskedtek a kerékpározóknak.

Balett a Tisza-TónálEzután Abádszalókra vezetett az utunk, ahol finom ebédet kaptunk. Gyorsan fogyott az ízletes székelykáposzta, a jó ebédhez szükséges muzsikáról a 100 Tagú Cigányzenekar gondoskodott. Itt került sor arra a vadonatúj kerékpár kisorsolására is – a túra résztvevői között –, amit a rendezvény egyik szponzora ajánlott fel. Idén egy dunaújvárosi fiatalember lett a boldog tulajdonosa.

Kisköre Hallépcső volt a helyszíne a Sárik Péter Trió és Szőke Nikoletta jazz előadásának, ugyanitt a Magyar Kajak-kenu Szövetség rafting bemutatójában is gyönyörködhettünk. Kisköre Kikötőnél került sor Rálik Szilvia operaénekesnő koncertjére, aki ezúttal népszerű dalokat és musicalslágereket énekelt.

A nap végén elérkeztünk a túra utolsó koncerthelyszínére: Tiszanána-Dinnyéshát megállóban Wiedemann Bernadett, Pataki Bence operaénekesek és vendégeik adtak szívet, lelket melengető koncertet.

Különleges volt az idei rendezvény olyan szempontból is, hogy a szervezők beiktattak két frissítőpontot a kerékpáros túra programjába. Sarud és Poroszló strandján nyílt lehetőség egy kis csobbanásra. Sokan ezt örömmel ki is használtak, és boldogan vetették magukat a habok közé.

Tiszafüred Kerékpáros Centrumba visszaérkezve zárult az idei Tour d’Opera. A résztvevők fizikálisan kellemesen elfáradtak, ám szellemben és lélekben már nagy izgalommal várták a vasárnapi Boat d’Opera csónakos túrát.

Fesztiválnaplónk befejező részében elmesélem a rendezvény utolsó napjának eseményeit. Anélkül, hogy előre lelőném a poént, beharangozásnak legyen elég ennyi: Vasárnap Boat d’Opera csónakos túra lesz, ha eső nem lesz. Ha lesz, nem lesz.

Szaxis jazzfeszt a Kobuciban!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt