Tisza-tavi Fesztiválnapló – TOUR D’OPERA

Tour d’Opera túra
Minden évben kuriózumnak számít a majd tizenkét órán át tartó esemény, mely során a zene, a természet és a sport találkozik.

Fesztiválnaplónk segítségével napról napra nyomon követhetők a Tisza-tavi Fesztivál eseményei. A rendezvény második napján főszerepet kaptak a kerékpárok, na meg az időjárás…

Naplóíró: Vona Ildikó

  • 2021. 07. 31. – TOUR D’OPERA – kerékpáros túra

A Tisza-tavi Fesztivál második napján különleges gigaprodukció részei lehettek azok, akik kerékpárra pattantak, és vállalták a túra távját. Minden évben kuriózumnak számít a majd tizenkét órán át tartó esemény, mely során a zene, a természet és a sport találkozik. Idén az időjárás fontos szerepet kapott, ugyanis az előre jelzett zivatarok feltették a nagy kérdést: megtartható-e biztonsággal a kerékpáros túra? A szervezők megfontolták a dolgot, végül úgy döntöttek, hogy igen.

Szombaton 9.00 órakor vette kezdetét a Tour d’Opera túra Tiszafüreden, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumtól indulva. A Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar muzsikájára keltek útra a kerekezők, akiknek – érintve a Tisza-tó menti településeket– 67 km-es távot kellett letekerniük. Csodálatos természeti környezetben jártak, és a túrába beépített 8 pihenő során kulturális élményekkel is gazdagodtak.

Izgalmasra sikeredett a rajt. A túrázók, ahogy elindultak – és kikanyarodtak a Tiszaszőlős irányába vezető útra –, elkezdett cseperegni, majd ömleni az eső. Szerencsére nem tartott sokáig, inkább csak az ilyenkor szokásos nyári záport kaptuk a nyakunkba. Senkit nem tántorított el ez a kis kellemetlenség, mindenki folytatta az utat a Kormorán kikötőbe, ahol Kegye János pánsíp művész, Kéri György skótduda művész koncertje, valamint a New Step Fitnesz és Táncstúdió légtánc bemutatója várta az érkezőket.

Tiszaszőlős volt a túra következő megállója, ott Bajári Levente táncművész és tanítványai balett produkciójában gyönyörködhetett a közönség. Tiszaderzs településen Csere László, Kalocsai Zsuzsa, Laki Péter, Dancs Annamari népszerű operettekből énekelt részleteket, őket a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kísérte, Toshifumi Kanai vezényletével. Fellépett a Tiszaderzsi Tavirózsa Népdalkör is, a település asszonyai pedig finom házi süteményekkel kedveskedtek a kerékpározóknak.

Balett a Tisza-TónálEzután Abádszalókra vezetett az utunk, ahol finom ebédet kaptunk. Gyorsan fogyott az ízletes székelykáposzta, a jó ebédhez szükséges muzsikáról a 100 Tagú Cigányzenekar gondoskodott. Itt került sor arra a vadonatúj kerékpár kisorsolására is – a túra résztvevői között –, amit a rendezvény egyik szponzora ajánlott fel. Idén egy dunaújvárosi fiatalember lett a boldog tulajdonosa.

Kisköre Hallépcső volt a helyszíne a Sárik Péter Trió és Szőke Nikoletta jazz előadásának, ugyanitt a Magyar Kajak-kenu Szövetség rafting bemutatójában is gyönyörködhettünk. Kisköre Kikötőnél került sor Rálik Szilvia operaénekesnő koncertjére, aki ezúttal népszerű dalokat és musicalslágereket énekelt.

A nap végén elérkeztünk a túra utolsó koncerthelyszínére: Tiszanána-Dinnyéshát megállóban Wiedemann Bernadett, Pataki Bence operaénekesek és vendégeik adtak szívet, lelket melengető koncertet.

Különleges volt az idei rendezvény olyan szempontból is, hogy a szervezők beiktattak két frissítőpontot a kerékpáros túra programjába. Sarud és Poroszló strandján nyílt lehetőség egy kis csobbanásra. Sokan ezt örömmel ki is használtak, és boldogan vetették magukat a habok közé.

Tiszafüred Kerékpáros Centrumba visszaérkezve zárult az idei Tour d’Opera. A résztvevők fizikálisan kellemesen elfáradtak, ám szellemben és lélekben már nagy izgalommal várták a vasárnapi Boat d’Opera csónakos túrát.

Fesztiválnaplónk befejező részében elmesélem a rendezvény utolsó napjának eseményeit. Anélkül, hogy előre lelőném a poént, beharangozásnak legyen elég ennyi: Vasárnap Boat d’Opera csónakos túra lesz, ha eső nem lesz. Ha lesz, nem lesz.

Szaxis jazzfeszt a Kobuciban!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.