Tisza-Tavi Fesztiválnapló – Vasárnap

BOAT D’OPERA – csónakos túra
magyarzene

magyarzene

BOAT D’OPERA - csónakos túra

Fesztiválnaplónk harmadik részével elérkeztünk a Tisza-tavi Fesztivál zárónapjához. Időutazás részesei voltak, akik eljöttek vasárnap a Boat D’Opera túrára, ahol a legfontosabb közlekedési eszköz a csónak volt.

Naplóíró: Vona Ildikó

2020. 08. 02. – BOAT D’OPERA – csónakos túra

A fesztivál 3. napján, vasárnap a Boat D’Opera elnevezésű túrán kerékpárok helyett csónakokkal jutott el a közönség a minikoncertek helyszíneire, de előtte még Miklósa Erika operaénekesnő OPERUN futásra invitálta a jelenlévőket.

Reggel 8 órakor indultak a futók Tiszafüredről, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkból. A gyerekek 1 kilométeres távot, míg a felnőttek 10 kilométeres szakaszt tettek meg a Tisza-tó gátján. Minden befutó, aki beérkezett a célba, emlékérmet és oklevelet kapott, amit kicsik és nagyok egyaránt boldogan vettek át.

BOAT D’OPERA - csónakos túra
Fotó: Vona Ildikó

A kikötőben a The Teachers Dixie Band muzsikált, majd 10 órakor indult a Boat D’Opera túra. Többszáz útitárssal együtt én is vízre szálltam, és – megidézve a tiszai hajósok világát – csónakokkal érkeztünk meg a mini-koncertek különleges helyszíneire.

Utazásunk első megállójában a FareMido Operatársulat énekesei: Hábetler András, Fodor Beatrix és Boncsér Gergely vártak bennünket Mozart, Puccini, Verdi, Gershwin műveiből összeállított műsorral. Zongorakísérőként közreműködött Köteles Géza, a programban pedig a nyárra való tekintettel olyan slágerszámok szerepeltek, mint a La donna è mobile, Nessun dorma, O mio babbino caro. Hábetler András vállalta a konferanszié szerepét, humoros összekötő szövegein jókat mosolyogtunk. Sőt, meglepetéssel is készült: elénekelte a Hegedűs a háztetőn című musicalből Tevje híres Ha én gazdag lennék című dalát. Akik jártak már FareMido-koncerten, tudják, hogy közös éneklés nélkül nem engedik el a közönségüket. Ezúttal sem történt másképp.„Most pedig vége a szép időknek” – énekeltük együtt Hábetler Andrással Mozart Figarójának áriáját.

Következő állomásunk a Tisza-tavi Horgászközpont volt, ahol a csónakokban ülve hallgattuk Kegye János pánsíp művész és Kéri György – az első és sokáig egyetlen magyar – skótdudás koncertjét.

Onnan továbbhajózva a Tiszaörvényi Hajóállomásra ért a csapat, ahol a finom ebéd mellé Szalonna és Bandája muzsikált. Pál István „Szalonna” zenekara ízelítőt adott a magyar népzene gyöngyszemeiből. Elhangzott többek közt a De szeretnék hajnalcsillag lenni, A csitári hegyek alatt, Édesanyám sok szép szava, és természetesen a Zölderdőben de magos a juharfa kezdetű sem hiányozhatott. Nagyszerű hangulatot teremtett a zenekar, a közönség pedig most is kapható volt a közös éneklésre, sőt, többen táncra is perdültek.

Pezsgőduett az Operafesztiválon
Fotó: Vona Ildikó

Átsétálva a Kormorán Kikötőbe Szabó Norbert Ádám Guinness és világrekorder kajakos-motivációs tréner könyvbemutatóján vettünk részt, majd két operaénekes, Lőrincz Judit és Turpinszky Gippert Béla koncertje következett, Rákai András zongorakíséretével, valamint a New Step Fitnesz Táncstúdió légtornászainak közreműködésével. Gounod, Puccini, Verdi, Erkel Ferenc operáiból hallottunk részleteket; a fesztivál zenei részét a Pezsgő-duett, Verdi Traviatájának népszerű kettőse zárta.

A napi program végén újra csónakba szálltunk és visszatértünk a tiszafüredi Morotva félszigetre, ott fejeződött be a hetedik Tisza-tavi Fesztivál. Az időjárás kedvezően alakult a teljes rendezvény alatt, így a Természet Operaháza egy remekül sikerült, felejthetetlen élményeket adó hosszú hétvége után zárta kapuit.

Véget ért a háromnapos programsorozat. A naplóírónak sem maradt más hátra, mint elköszönni, abban a reményben, hogy 2021-ben ismét találkozunk a Tisza-tavi Fesztiválon. Viszontlátásra, jövőre, ugyanitt!

Tisza-Tavi Fesztiválnapló – 3. nap képekben (Fotók: Vona Ildikó)

Szenzációs programmal vár a Tisza-tavi Fesztivál – 2021

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.