Tisza-Tavi Fesztiválnapló – Vasárnap

BOAT D’OPERA – csónakos túra
BOAT D’OPERA - csónakos túra

Fesztiválnaplónk harmadik részével elérkeztünk a Tisza-tavi Fesztivál zárónapjához. Időutazás részesei voltak, akik eljöttek vasárnap a Boat D’Opera túrára, ahol a legfontosabb közlekedési eszköz a csónak volt.

Naplóíró: Vona Ildikó

2020. 08. 02. – BOAT D’OPERA – csónakos túra

A fesztivál 3. napján, vasárnap a Boat D’Opera elnevezésű túrán kerékpárok helyett csónakokkal jutott el a közönség a minikoncertek helyszíneire, de előtte még Miklósa Erika operaénekesnő OPERUN futásra invitálta a jelenlévőket.

Reggel 8 órakor indultak a futók Tiszafüredről, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkból. A gyerekek 1 kilométeres távot, míg a felnőttek 10 kilométeres szakaszt tettek meg a Tisza-tó gátján. Minden befutó, aki beérkezett a célba, emlékérmet és oklevelet kapott, amit kicsik és nagyok egyaránt boldogan vettek át.

BOAT D’OPERA - csónakos túra
Fotó: Vona Ildikó

A kikötőben a The Teachers Dixie Band muzsikált, majd 10 órakor indult a Boat D’Opera túra. Többszáz útitárssal együtt én is vízre szálltam, és – megidézve a tiszai hajósok világát – csónakokkal érkeztünk meg a mini-koncertek különleges helyszíneire.

Utazásunk első megállójában a FareMido Operatársulat énekesei: Hábetler András, Fodor Beatrix és Boncsér Gergely vártak bennünket Mozart, Puccini, Verdi, Gershwin műveiből összeállított műsorral. Zongorakísérőként közreműködött Köteles Géza, a programban pedig a nyárra való tekintettel olyan slágerszámok szerepeltek, mint a La donna è mobile, Nessun dorma, O mio babbino caro. Hábetler András vállalta a konferanszié szerepét, humoros összekötő szövegein jókat mosolyogtunk. Sőt, meglepetéssel is készült: elénekelte a Hegedűs a háztetőn című musicalből Tevje híres Ha én gazdag lennék című dalát. Akik jártak már FareMido-koncerten, tudják, hogy közös éneklés nélkül nem engedik el a közönségüket. Ezúttal sem történt másképp.„Most pedig vége a szép időknek” – énekeltük együtt Hábetler Andrással Mozart Figarójának áriáját.

Következő állomásunk a Tisza-tavi Horgászközpont volt, ahol a csónakokban ülve hallgattuk Kegye János pánsíp művész és Kéri György – az első és sokáig egyetlen magyar – skótdudás koncertjét.

Onnan továbbhajózva a Tiszaörvényi Hajóállomásra ért a csapat, ahol a finom ebéd mellé Szalonna és Bandája muzsikált. Pál István „Szalonna” zenekara ízelítőt adott a magyar népzene gyöngyszemeiből. Elhangzott többek közt a De szeretnék hajnalcsillag lenni, A csitári hegyek alatt, Édesanyám sok szép szava, és természetesen a Zölderdőben de magos a juharfa kezdetű sem hiányozhatott. Nagyszerű hangulatot teremtett a zenekar, a közönség pedig most is kapható volt a közös éneklésre, sőt, többen táncra is perdültek.

Pezsgőduett az Operafesztiválon
Fotó: Vona Ildikó

Átsétálva a Kormorán Kikötőbe Szabó Norbert Ádám Guinness és világrekorder kajakos-motivációs tréner könyvbemutatóján vettünk részt, majd két operaénekes, Lőrincz Judit és Turpinszky Gippert Béla koncertje következett, Rákai András zongorakíséretével, valamint a New Step Fitnesz Táncstúdió légtornászainak közreműködésével. Gounod, Puccini, Verdi, Erkel Ferenc operáiból hallottunk részleteket; a fesztivál zenei részét a Pezsgő-duett, Verdi Traviatájának népszerű kettőse zárta.

A napi program végén újra csónakba szálltunk és visszatértünk a tiszafüredi Morotva félszigetre, ott fejeződött be a hetedik Tisza-tavi Fesztivál. Az időjárás kedvezően alakult a teljes rendezvény alatt, így a Természet Operaháza egy remekül sikerült, felejthetetlen élményeket adó hosszú hétvége után zárta kapuit.

Véget ért a háromnapos programsorozat. A naplóírónak sem maradt más hátra, mint elköszönni, abban a reményben, hogy 2021-ben ismét találkozunk a Tisza-tavi Fesztiválon. Viszontlátásra, jövőre, ugyanitt!

Tisza-Tavi Fesztiválnapló – 3. nap képekben (Fotók: Vona Ildikó)

Szenzációs programmal vár a Tisza-tavi Fesztivál – 2021

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.