A zenekar 2016 tavaszán alakult, akkor még Alteregó néven.


A zenekar 2016 tavaszán alakult, akkor még Alteregó néven, három tagból állt és azóta is trióként működik. A zenekar zenei irányzata a pop rock és az alternatív rock közé tehető, viszont próbálnak minél színesebb zenei koncepciókat létrehozni, és ennek következményeként sokszor megjelennek például funky, vagy diszkó elemek is a zenéjükben. Kezdetekben közös kedvenc dalok feldolgozásával teltek a próbák, heti rendszerességgel, de a negyedik-ötödik próba alkalmával már fel is merült a saját szerzemények készítésének ötlete. Az első koncertre 2016 augusztusában került sor Gyergyószentmiklóson, az akkor még Retro-Bisztró nevet viselő klubban, ahol már 3 saját dalt is tartalmazott a repertoár. A 2016-os évet 7 koncerttel zárta a banda, amelyekből jelentős volt az EMI-tábor nevű fesztiválon való fellépés, amely az első sikeresebb koncertje volt a zenekarnak, mérföldkőként tartják számon.

A 2017-es év több szempontból is fordulópontokat tartalmazott a zenekar életében. Márciusban Máté Sándor menedzser – a kolozsvári Generáció Party vezetője- csatlakozott a zenekar életéhez, aki koncertlehetőségekkel segíti a zenekart, valamint a tavasz folyamán elkezdődtek az első kislemez előmunkálatai is. A tervek szerint 5 dalt tartalmazó kislemez minden dalát videoklippel szerették volna kiadni, de ez anyagi okokból csak egy pár dal esetében történt meg. A 2017-es év nyarán a zenekar már fellépett a Vibe fesztivál, SIC feszt, EMI-tábor keretein belül is, ami fejlődést jelent a zenekar szempontjából. A repertoár ekkor már 6 saját dalt tartalmazott, a feldolgozások is javultak és csiszolódtak. A zenekar ebben az évben közös turnén vett részt az Esti Kornél és Junkie Jack Flash zenekarokkal is, valamint előzenekara volt a Tankcsapdának is. A zenekar ekkor adta első saját estjeit is, a 2017-es nyár végén a gyergyószentmiklósi Kárpátikum Pub és Borpatikában adták első sikeres saját koncertjüket, amit decemberben meg is ismételtek a városnapok keretében, még nagyobb sikernek örvendve. 2017-ben vettek részt a Legszebb Erdélyi Magyar Dal versenyen ahol a „Nem számít” című daluk II.helyezést ért el a Fiatal zenekarok kategóriában, valamint a közönségdíjat is ők zsebelték be. Ezek mellett Fodor László, a zenekar frontembere és gitárosa Újfalusi Gábor díjban részesült a HANOSZ(Hangszeresek Országos Szövetsége) által, amelyet kiemelkedő zenei tehetségéért kapott. Ezen a versenyen 2 studiófelvételi lehetőséget nyertek, valamint összesen 10 fesztiválra kaptak fellépési meghívást, amelyek közül kiemelkedő az EFOTT, Double Rise fesztivál és a Kerekdomb, ars HUNGARICAfesztiválok.
A 2018-as év jelenleg a változások éve a zenekar életében. . A zenekar ekkor váltott nevet Teddy Queen-re, abból az indokból, mert az Alteregó név nem bizonyult elég sikeresnek, és már használatban is volt más formációk által. A zenekar ezt felismerve váltott nevet, de az új név egyúttal az új korszak kezdetét is jelképezi. 2018 március 17.-én adták első lemezbemutató koncertjüket Kolozsváron, a Flying Circus nevezetű szórakozóhelyen.

Aki bővebben szeretne tudni a zenekarról az a következő elérhetőségeken megteheti:

Kislemez: https://www.youtube.com/watch?v=v9Vto4UDLug&list=PLvSZydC6OHD4Zu33eLlglvnsJ0cro2CeL

Facebook oldal: https://www.facebook.com/teddyqueenzenekar/?ref=br_rs

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Karácsonyi koncert Oroszlányban

3 évszázad legszebb karácsonyi dalai

Thén Róbert (ének) és Orbán Gábor (orgona) előadásában többek közt olyan dalok csendülnek fel, mint Schubert Ave Máriája, vagy az Adeste fideles.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.