A zenekar 2016 tavaszán alakult, akkor még Alteregó néven.


A zenekar 2016 tavaszán alakult, akkor még Alteregó néven, három tagból állt és azóta is trióként működik. A zenekar zenei irányzata a pop rock és az alternatív rock közé tehető, viszont próbálnak minél színesebb zenei koncepciókat létrehozni, és ennek következményeként sokszor megjelennek például funky, vagy diszkó elemek is a zenéjükben. Kezdetekben közös kedvenc dalok feldolgozásával teltek a próbák, heti rendszerességgel, de a negyedik-ötödik próba alkalmával már fel is merült a saját szerzemények készítésének ötlete. Az első koncertre 2016 augusztusában került sor Gyergyószentmiklóson, az akkor még Retro-Bisztró nevet viselő klubban, ahol már 3 saját dalt is tartalmazott a repertoár. A 2016-os évet 7 koncerttel zárta a banda, amelyekből jelentős volt az EMI-tábor nevű fesztiválon való fellépés, amely az első sikeresebb koncertje volt a zenekarnak, mérföldkőként tartják számon.

A 2017-es év több szempontból is fordulópontokat tartalmazott a zenekar életében. Márciusban Máté Sándor menedzser – a kolozsvári Generáció Party vezetője- csatlakozott a zenekar életéhez, aki koncertlehetőségekkel segíti a zenekart, valamint a tavasz folyamán elkezdődtek az első kislemez előmunkálatai is. A tervek szerint 5 dalt tartalmazó kislemez minden dalát videoklippel szerették volna kiadni, de ez anyagi okokból csak egy pár dal esetében történt meg. A 2017-es év nyarán a zenekar már fellépett a Vibe fesztivál, SIC feszt, EMI-tábor keretein belül is, ami fejlődést jelent a zenekar szempontjából. A repertoár ekkor már 6 saját dalt tartalmazott, a feldolgozások is javultak és csiszolódtak. A zenekar ebben az évben közös turnén vett részt az Esti Kornél és Junkie Jack Flash zenekarokkal is, valamint előzenekara volt a Tankcsapdának is. A zenekar ekkor adta első saját estjeit is, a 2017-es nyár végén a gyergyószentmiklósi Kárpátikum Pub és Borpatikában adták első sikeres saját koncertjüket, amit decemberben meg is ismételtek a városnapok keretében, még nagyobb sikernek örvendve. 2017-ben vettek részt a Legszebb Erdélyi Magyar Dal versenyen ahol a „Nem számít” című daluk II.helyezést ért el a Fiatal zenekarok kategóriában, valamint a közönségdíjat is ők zsebelték be. Ezek mellett Fodor László, a zenekar frontembere és gitárosa Újfalusi Gábor díjban részesült a HANOSZ(Hangszeresek Országos Szövetsége) által, amelyet kiemelkedő zenei tehetségéért kapott. Ezen a versenyen 2 studiófelvételi lehetőséget nyertek, valamint összesen 10 fesztiválra kaptak fellépési meghívást, amelyek közül kiemelkedő az EFOTT, Double Rise fesztivál és a Kerekdomb, ars HUNGARICAfesztiválok.
A 2018-as év jelenleg a változások éve a zenekar életében. . A zenekar ekkor váltott nevet Teddy Queen-re, abból az indokból, mert az Alteregó név nem bizonyult elég sikeresnek, és már használatban is volt más formációk által. A zenekar ezt felismerve váltott nevet, de az új név egyúttal az új korszak kezdetét is jelképezi. 2018 március 17.-én adták első lemezbemutató koncertjüket Kolozsváron, a Flying Circus nevezetű szórakozóhelyen.

Aki bővebben szeretne tudni a zenekarról az a következő elérhetőségeken megteheti:

Kislemez: https://www.youtube.com/watch?v=v9Vto4UDLug&list=PLvSZydC6OHD4Zu33eLlglvnsJ0cro2CeL

Facebook oldal: https://www.facebook.com/teddyqueenzenekar/?ref=br_rs

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.

Napfonat

Őselemek a Napfonat tolmácsolásában

Második nagylemezével jelentkezik A Dal 2022-es döntőjébe is bejutó Napfonat. Az őselemek köré épülő album gondolata már önmagában izgalmas.

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt