Keresés
Close this search box.
Ribogzi: olyan underground, hogy szinte fel sem jönnek a föld alól

Ribogzi: olyan underground, hogy szinte fel sem jönnek a föld alól

Úgy néz ki, hogy a hard rock zenekar 7 év szünet után azonban mégis kidugja a fejét, ugyanis énekes-gitárosuk hazatért Angliából.

Ez a 7 év sem telt teljesen eseménytelenül, a srácok felvettek egy meglehetősen kísérletezős EP-t (Gyere ki a hóra, 2015), mely az első lemezüknél (Mert megérdemled, 2009) lényegesen tisztábban és érettebben szólal meg és a Ribogzi minden addigi oldalát megmutatja a kritikus hardpoptól a követelőzős trashig. Talán ők már tudják, hogy ezek közül melyik lesz a helyes irány, de várhatóan ismét valami súlyosat tesznek le az asztalra.

A 2007-es első koncertük után hartai bázissal bejárták Bács-Kiskun megyét, leégett a próbatermük, majd fogták magukat és bejárták az országot. A tehetségkutatókat tudatosan kerülték, aztán egyet valahogy mégis megnyertek. Szövegeik a pesszimizmusból szarkazmusba hajlottak át, zenéjük szürke garázsban edzett színes hard rockká vált. 50 koncertet adtak a hiátus előtt és most 2018-ban egyelőre kicsiben, de nagy terveket szövögetnek.

Hallgasd meg őket, mindkét lemezüket megtalálod YouTube-on, Spotify-on vagy iTunes-on!

Jelenlegi tagok:
Sebők Sándor – ének, gitár
Turánszki Csanád – gitár, vokál
Molnár Muz Gábor – basszusgitár
Vona István – ütős hangszerek

Aki többet is megszeretne tudni a zenekarról az a következő elérhetőségek között tud választani:

Facebook: https://www.facebook.com/ribogzi/
YouTube: https://www.youtube.com/ribogzi/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5burcSwzNSWkgaBILP03r9
Instagram: https://www.instagram.com/ribogzi/
Hivatalos oldal: https://www.ribogzi.hu

https://www.youtube.com/watch?v=5y4aX4moJ3A

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.