Ribogzi: olyan underground, hogy szinte fel sem jönnek a föld alól

Ribogzi: olyan underground, hogy szinte fel sem jönnek a föld alól

Úgy néz ki, hogy a hard rock zenekar 7 év szünet után azonban mégis kidugja a fejét, ugyanis énekes-gitárosuk hazatért Angliából.

Ez a 7 év sem telt teljesen eseménytelenül, a srácok felvettek egy meglehetősen kísérletezős EP-t (Gyere ki a hóra, 2015), mely az első lemezüknél (Mert megérdemled, 2009) lényegesen tisztábban és érettebben szólal meg és a Ribogzi minden addigi oldalát megmutatja a kritikus hardpoptól a követelőzős trashig. Talán ők már tudják, hogy ezek közül melyik lesz a helyes irány, de várhatóan ismét valami súlyosat tesznek le az asztalra.

A 2007-es első koncertük után hartai bázissal bejárták Bács-Kiskun megyét, leégett a próbatermük, majd fogták magukat és bejárták az országot. A tehetségkutatókat tudatosan kerülték, aztán egyet valahogy mégis megnyertek. Szövegeik a pesszimizmusból szarkazmusba hajlottak át, zenéjük szürke garázsban edzett színes hard rockká vált. 50 koncertet adtak a hiátus előtt és most 2018-ban egyelőre kicsiben, de nagy terveket szövögetnek.

Hallgasd meg őket, mindkét lemezüket megtalálod YouTube-on, Spotify-on vagy iTunes-on!

Jelenlegi tagok:
Sebők Sándor – ének, gitár
Turánszki Csanád – gitár, vokál
Molnár Muz Gábor – basszusgitár
Vona István – ütős hangszerek

Aki többet is megszeretne tudni a zenekarról az a következő elérhetőségek között tud választani:

Facebook: https://www.facebook.com/ribogzi/
YouTube: https://www.youtube.com/ribogzi/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5burcSwzNSWkgaBILP03r9
Instagram: https://www.instagram.com/ribogzi/
Hivatalos oldal: https://www.ribogzi.hu

https://www.youtube.com/watch?v=5y4aX4moJ3A

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Isis Big Band

Koncert-showra készül az Isis Big Band

A szombathelyi Isis Big Band 28 éves fennállásának legnagyobb volumenű koncert-showjára készül. Az egyesület célja a swing, a big band és a jazz zene népszerűsítése.

Fonogram - Magyar Zenei Díj

Megvannak a Fonogram-jelöltek!

2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

Earlybird zenekar

Megjelent az Earlybird zenekar első nagylemeze

„Lehet, hogy nem volt egy gyors folyamat a lemezkészítés, és persze utólag lehet, hogy 1-2 dolgot már másként csinálnánk, máshogy építenénk fel, de a végeredményt hallva, szerintünk megérte.”

Eldorado zenekar

Idén 10 éves az Eldorado zenekar!

Készül a kislemez, melyből elkészült az első dal. Ennek apropójából beszélgettünk Attilával és Alexandrával, az Eldorado együttes alapító tagjaival.

ék zenekar

ék – Téridő dal- és klippremier

Az ék zenekar Out Of The Cave című 2021-es nagylemeze után először jelentkezik új anyaggal, ráadásul egy igazi kuriózummal. De mitől annyira rendkívüli szám a Téridő?

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt