Szamárfüllel várják legkisebb pécsieket

Szamárfül Star Wars

Szalóki Ági és a Star Wars szereplői is ott lesznek Pécsett

Csaknem hetven programmal, köztük az Apacuka, Szalóki Ági koncertjével és a Star Wars szereplőivel várja a kicsiket és nagyokat Pécs legnagyobb családi és gyerekrendezvénye, az augusztus 27. és 29. között zajló Szamárfül Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben – közölték a szervezők az MTI-vel.

A hagyományos családi nyárzáró fesztivált – a pandémia miatt – egy év kihagyás után rendezi meg ismét a Zsolnay Örökségkezelő NKft., amelynek közleményében azt írták: a rendezvény kínálatában szerepelnek majd gyermekszínházi előadások, koncertek, kézműves foglalkozások, bábszínházi darabok, tudományos-ismeretterjesztő programok, ügyességi játékok és mesekiállítás is.

Számos, a gyerekek körében népszerű előadó ad koncertet a pécsi kultnegyedben, így fellép az Apacuka, Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Szélkiáltó, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Kolompos vagy a Kiskalász zenekar.

A Csillagok Háborúja kedvelői közös fényképet készíthetnek a robot, R2-D2 másával és a rohamosztagosokkal, mindezt ráadásul egy nagyméretű Star Wars-háttér előtt, de a rajongók számára igazi kuriózum lesz a birodalmi sisakkiállítás is – hívták fel az érdeklődők figyelmét a kommünikében.

A fesztivál kézműves programjain örök emlékeket készíthetnek a kicsik, akik a képeslapkészítés, a gyöngyfűzés titkaiba leshetne be, de origami, nemezékszer és marcipánkészítő foglalkozásokon is részt vehetnek.

A mozgékonyak a negyed játszóterei mellett kipróbálhatják a gyerekvívást, a ládából készült mini hullámvasutat és a kötélpark-kalandpályát is – jelezték a közleményben a szervezők.

A színházi és bábszínházi előadások között szerepel többek között a Bóbita Bábszínház Dödölle című csecsemőszínházi előadása, megismerhetik a kicsik Sárkányölő Sebestyént vagy a Szélkötő Kalamona kalandjait is, de a marosvásárhelyi Ariel Bábszínház is fellép, míg interaktív zenés bohócelőadást tart a Bohóc Brigád.

Négyszögletű Kerek Erdő címmel lesz látható a Lázár Ervin-mesekiállítás, és a Bóbita Bábszínház 60 évének időbejáró kiállítása is a fesztivál során nyílik meg.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a fesztivál ideje alatt a Zsolnay Kulturális Negyedbe a 16 év felettiek kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek be. A planetáriumi előadásokat leszámítva ingyenes rendezvény részletes programsora a www.szamarfulfesztival.hu oldalon olvasható.

Tavaly elmaradt, de idén már újra lesz a hagyományos nyárzáró fesztivál!

Szamárfül fesztivál 2022 -ben!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.