Keresés
Close this search box.

Kalandra Fül – egy fesztivál, a legkisebbeknek!

Kalandra_Fül Eiffel

Az Eiffel Műhelyház is a helyszínek között!

Zenei programok, kreatív foglalkozások és hangszersimogató is várja a családokat augusztus 28-29-én a Budapest Music Centerben (BMC) az Óbudai Danubia Zenekar Kalandra Fül Fesztivál elnevezésű rendezvényén.

A fesztivál délelőttjein a zenekar saját ifjúsági produkciói láthatók, emellett három előadás kifejezetten erre az alkalomra készül koprodukcióban.

Az utolsó program – Tallér Zsófia Leánder és Lenszirom – a Magyar Állami Operaház vendégelőadása, amelyet az Eiffel Műhelyházban láthat a közönség Hamar Zsolt vezényletével. A közös produkciók között szerepel a Kárász Eszterrel és az Eszterlánc Mesezenekar tagjaival készülő előadás.

A második nap délutánján a Superar nemzetközi gyermekkórussal lép fel a kamarazenekar, amelynek dalait Ott Rezső zeneszerző hangszereli gyermekkarra és zenekarra. A koncerten fellép néhány, a Máltai Szimfónia programban résztvevő gyermek is.

Dobszay-Meskó Ilona és Lukácsházi Győző mesejátékát, a Grimm testvérek történetéből készült Jancsi és Juliskát szintén a zenekar tagjainak közreműködésével viszik színpadra, az előadást Kiskovács Eszter grafikus élő illusztrációja kíséri majd. A fesztivál mindkét napján lehetőség lesz ingyenes kísérőprogramokon is részt venni.

Ilyen például Lakatos György fagottművész hangszersimogatója, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a fúvós hangszerekkel. A Szigetkék Alkotóműhely foglalkozásán az érdeklődők különböző kreatív képző- és iparművészeti technikákat fedezhetnek fel, a műhely vezetője Balla Vera képzőművész.

A Pagony Kiadó gyermek- és ifjúsági könyveinek megismerésében meseolvasók is segítenek az erre a célra kialakított csendszobában. Folytatódik a hallásvédelemmel kapcsolatos érzékenyítés is, a gyerekek számára készített eszközök segítségével hívják fel a figyelmet a hallásvédelem fontosságára.

A BMC előterében több alkalommal élő zeneautomaták fogadják a közönséget, a különböző külső helyszíneken pedig pop-up produkciók, villámkoncertek színesítik a programokat. Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó klasszikus zenei esemény.

A fesztivál azon túl, hogy értékes információkat, minőségi zenei élményt nyújt – mindezt a célcsoport számára leginkább befogadható módon –, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében is.

Két nap klasszikus zene, a legkisebbeknek!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt