Keresés
Close this search box.

Kalandra Fül – egy fesztivál, a legkisebbeknek!

Kalandra_Fül Eiffel

Az Eiffel Műhelyház is a helyszínek között!

Zenei programok, kreatív foglalkozások és hangszersimogató is várja a családokat augusztus 28-29-én a Budapest Music Centerben (BMC) az Óbudai Danubia Zenekar Kalandra Fül Fesztivál elnevezésű rendezvényén.

A fesztivál délelőttjein a zenekar saját ifjúsági produkciói láthatók, emellett három előadás kifejezetten erre az alkalomra készül koprodukcióban.

Az utolsó program – Tallér Zsófia Leánder és Lenszirom – a Magyar Állami Operaház vendégelőadása, amelyet az Eiffel Műhelyházban láthat a közönség Hamar Zsolt vezényletével. A közös produkciók között szerepel a Kárász Eszterrel és az Eszterlánc Mesezenekar tagjaival készülő előadás.

A második nap délutánján a Superar nemzetközi gyermekkórussal lép fel a kamarazenekar, amelynek dalait Ott Rezső zeneszerző hangszereli gyermekkarra és zenekarra. A koncerten fellép néhány, a Máltai Szimfónia programban résztvevő gyermek is.

Dobszay-Meskó Ilona és Lukácsházi Győző mesejátékát, a Grimm testvérek történetéből készült Jancsi és Juliskát szintén a zenekar tagjainak közreműködésével viszik színpadra, az előadást Kiskovács Eszter grafikus élő illusztrációja kíséri majd. A fesztivál mindkét napján lehetőség lesz ingyenes kísérőprogramokon is részt venni.

Ilyen például Lakatos György fagottművész hangszersimogatója, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a fúvós hangszerekkel. A Szigetkék Alkotóműhely foglalkozásán az érdeklődők különböző kreatív képző- és iparművészeti technikákat fedezhetnek fel, a műhely vezetője Balla Vera képzőművész.

A Pagony Kiadó gyermek- és ifjúsági könyveinek megismerésében meseolvasók is segítenek az erre a célra kialakított csendszobában. Folytatódik a hallásvédelemmel kapcsolatos érzékenyítés is, a gyerekek számára készített eszközök segítségével hívják fel a figyelmet a hallásvédelem fontosságára.

A BMC előterében több alkalommal élő zeneautomaták fogadják a közönséget, a különböző külső helyszíneken pedig pop-up produkciók, villámkoncertek színesítik a programokat. Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó klasszikus zenei esemény.

A fesztivál azon túl, hogy értékes információkat, minőségi zenei élményt nyújt – mindezt a célcsoport számára leginkább befogadható módon –, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében is.

Két nap klasszikus zene, a legkisebbeknek!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.