Keresés
Close this search box.

Alternatív folkfesztivállal ízzít Martonvásár a Fülesbagolyra

Trilla Martonvásár

Egy héttel az óriási buli előtt egy kisebb is lesz a Fejér megyei településen!

Népzenei koncertek, gyerekprogramok és kézműves termékek is várják a látogatókat szeptember 3. és 5. között a Trilla Fesztiválon, a népdal alternatív ünnepén Martonvásáron.

A fesztivál koncertjei két színpadon zajlanak Martonvásár főterén és a Brunszvik-kastély előtt elterülő zöld ligetben – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Mint írják, a vásárterületen kézműves standok, vendéglátósok és kreatív gyerekprogramok is várják a látogatókat.

A szabadtéri fesztivál kínálata az autentikus népzenétől az etnojazzen át a magyar alternatív zenéig terjed. Fellép a Borbély-Dresch Quartet, a Bazseva, az Erdőfű és a Magos együttes, valamint az Anima Sound System.

Zenél a Szomjas György és Ferenczi György által közösen megálmodott Betyárjáték, de Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduó is koncertezik. A fellépők között van egyebek mellett Dalinda énekegyüttes és az Ötödik Évszak zenekar is, amely a népdalokat párizsi sanzonokkal keveri.

Lesz Néptáncgála is, amelyen a Százszorszép Táncegyüttes, a Szeprence, a Régi Szépek és a Martonvásári Művészeti Iskola növendékei lépnek fel. A gyerekek a mesekoncertek között és után hagyományőrző foglalkozásokon és számos más workshopon vehetnek részt.

Fülesbagoly Fesztivál néven kétnapos rendezvénynek ad otthont Martonvásáron a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ és szabadtere szeptember 10-én és 11-én.

Az idén 5 éves Fülesbagoly Tehetségkutató számos programmal, koncerttel egészül ki. A második napon Horváth Charlie koncertezik a kültéri színpadon. A fesztivál minden programja ingyenesen látogatható.

A Fülesbagoly Tehetségkutató 5 évvel ezelőtt indult Martonvásárról, és a legnépszerűbb könnyűzenei versenynek Budapest és Debrecen mellett idén is helyet ad a Fejér megyei kisváros.

Mi több, ezúttal két napos fesztivállá bővül az esemény. Szeptember 10-én a tehetségkutató korábbi nyertes illetve dobogós zenekaraiból négy koncertezik, sorrendben a Kölyök, a Kontraszt, a The Pontiac és az Antares.

Szeptember 11-én 12 órától zajlik a Fülesbagoly Tehetségkutató, melyre augusztus 30-ig nevezhetnek könnyűzenében alkotó együttesek. A verseny díjkiosztóját követően Horváth Charlie ad nagykoncertet, majd DJ Ozsi szolgáltatja a zenét.

Etnozenén át az alterrockig bezárólag sok műfaj képviselteti magát.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt