Keresés
Close this search box.

Bodzára fel! Itt a negyedik Sambucus Fesztivál

Sambucus bodza Zsámbék

Központi szerepben a bodza és a zene, legyen szó ilyen vagy olyan zenéről is!

Világ- és könnyűzenei koncerteket, népzenei eseményeket, családi programokat, gasztronómiai különlegességeket kínál a Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál, amelyet szeptember 2. és 5. között tartanak a város történelmi helyszínén, a Zárdakertben.

Zsámbék immár negyedszer rendezi meg a fesztivált, amely legutóbb 2019-ben, a pandémia előtt valósult meg. A zenei program a Fonó szakmai segítségével állt össze – közölték a szervezők az MTI-vel.

A nyitónapon, szeptember 2-án a Virtuózok művészei – Boateng Kármen Stephany (zongora), Bácsy-Schwartz Zoltán (hegedű), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Haluska Lara (hegedű) és Demeniv Mihály (harmonika) – adnak koncertet.

Szeptember első hétvégéjén a Zárdakert szabadtéri fesztiválhelyszínné változik, fellép a vajdasági hegedűfenomén, Lajkó Félix és bandája, az Anima Sound System Gipsy Sound Clash című lemeze 20. évfordulóját ünnepli.

Zenélni fog az Ötödik évszak, amely felkerült Európa világzenei toplistájára és idén Fonogram-díjat kapott első lemezéért. Érkezik a Mongooz and the Magnet, koncertet ad Szabó Balázs és Bandája, és bemutatja produkcióját Antonia Vai svéd-magyar dalszerző, énekes is.

Fellép továbbá a francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenéket kísérleti, kortárs és szabadzenei elemekkel vegyítő Nosnach duó, a szintén világzenei toplistás Dalinda énekegyüttes, valamint a szerb-magyar gyökerű Branka trió.

A gyerekeket Bognár Szilvia Titoktok című koncertje, a Bahorka interaktív folklórszínháza várja, de lesznek kézműves programok, cégéres faházak, kreatív játékok is. A gasztronómiát Zsámbék és környéke szolgáltatóinak házias finomságai biztosítják.

A Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál szervezője Zsámbék Város Önkormányzata, társszervezője a Zsámbék-medence Idegenforgalmi Egyesület és a Kultúrbázis Kft., támogatója az NKA és az Emmi.

Egy elmélet szerint Zsámbék neve a latin Sambucus (Bodza) szóból származik. 2017-től ennek tiszteletére fesztivált szerveznek.

A rendezvényt rossz idő esetén is megtartják, és a rendezvény oltottsági igazolással ingyenesen látogatható!

A teljes program:

Szeptember 2. csütörtök
19.00-20.30 Virtuózok gálakoncert

Szeptember 3. péntek
17.00-17.45 Nosnach
18.00-18.45 Dalinda
19.00-20.00 Mongooz & the Magnet
20.30-22.00 Anima Sound System- Gipsy Sound Clash 20 (vendég: Bognár Szilvi, Telma Lincoln, Prieger Fanni)
22.00-23.00 Szakál-Darvas-Soós trió

Szeptember 4. szombat
16.00-17.00 Bahorka interaktív mese
17.20-18.00 Kacaj
18.20-19.00 Muzsik és Volkova
19.15-20.15 Antonia Vai
21.00-22.00 Lajkó Félix és bandája
22.00-23.00 Tárkány trió

Szeptember 5. vasárnap
16.00-17.00 Bognár Szilvia: Titoktok
17.20-18.10 Branka trio
18.20-19.10 Ötödik évszak
19.30-21.00 Szabó Balázs Bandája

Nosnach, Mongooz and the Magnet, Szabó Balázs is fellép Lajkó Félix mellett!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.