Álomvilágból a valóságba tart Saya Noé új lemeze

Saya Noé
Jupiter címmel második nagylemezét jelentette meg Saya Noé. A 12 dalt magába foglaló album az elmúlt két évét foglalja össze.

Az alkotási folyamatot nagyban befolyásolta, hogy hirtelen Malajziába kellett utaznia, és ott töltött 8 hónapot. Saya Noé a hazai és külföldi koncertek mellett az online térben is aktív: az egyik legsikeresebb magyar zenész a Twitch-en, 44 ezer nemzetközi követője hetente többször nézheti élőben. Az énekesnőt idén felkérték a Spotify női előadókat támogató nemzetközi kampányára. 2023 októberében a V4 országokban turnézik.

Saya Noé alternatív pop-noir hangzásáról ismert, amely sajátos, kórus hatású énekharmóniákat kever erős, sötét basszusokkal. Zenéjében megjelenik az elektronika, triphop, trap, downtempo, uk garage és a house műfaji jellegzetességek is.

Saya Noé, azaz Kőrös Mimi Malajziában, Kuala Lumpurban nőtt fel,

klasszikus zenész családban. Magyarországra költözését követően klasszikus gyökereit popzenére cserélte, majd a budapesti imPro School-ban tanult zenei producernek és indította el a karrierjét. 2020-ban együtt dolgozott a Grammy-díjas producerrel, Matt Lawrence-szel (UK), aki olyan világsztárokkal alkotott, mint Adele, Amy Winehouse, Beyoncé, a U2 vagy a Rolling Stones.

Mimi a HOTS magyar zenei exportiroda top 10-es listáján állandó szereplő, mint az egyik legpotenciálisabb hazai produkció, amely képes lehet a nemzetközi színtéren is megállni a helyét. 2022-ben Artisjus díjat kapott az év könnyűzenei dalszerzője és alkotója kategóriában.

Saya Noé 2023-ban független előadóként a Spotify női előadókat támogató, Equal néven futó kampányának nagykövete lett. Ennek köszönhetően bekerült a Spotify magyar és global playlistjeibe, és arcképe megjelent New Yorkban a Time Square óriáskivetítőjén.

Legújabb albuma szeptember 26-án jelent meg Jupiter névre keresztelve.

– Az album két évemet foglalja össze – mondta el Saya Noé. – Sok magas és sok mély pillanatot éltem át, és ezeket foglaltam dalokba. Amennyire az első néhány dal az albumról elrepít az álmodozás világába, annyira visszahoz a földre az album másik fele. Tavaly egyik napról a másikra, mindent hátrahagyva, határozatlan időre kiköltöztem édesapámhoz Malajziába. Ápolni kellett őt és segíteni neki, mert nagyon beteg lett, és ez az időszak előhozta belőlem a nosztalgiát, a befelé fordulást, mindennek az átértékelését. Fura élmény volt visszaköltözni a malajziai gyerekszobámba, amit 15 éve hagytam ott. Nem szándékoztam ennyire az előtérbe helyezni a múltat és az otthont, de ezt hozta ki belőlem, úgyhogy természetesnek tűnt ezt így meghagyni. Ebből a szempontból az albumnak van is egyfajta kettőssége. Ami elrepít és ami visszahoz legalább annyira tanít felnőtté válni.

A nagylemez felvezetéseként új dallal és hozzá forgatott videóval jött ki Saya Noé Jupiter I. címmel.

– A klip elkészítéséhez Kelemen Barnabást kértem fel, aki nagy felelősséggel vállalta el a munkát, ugyanis csak egy hónapunk volt mindenre, mégis gyönyörű videót varázsolt Székelyhidi Márk operatőrével együtt – folytatta Mimi. – Az első találkozásunknál említettem, hogy van egy asztronauta jelmezem, ami tavalyról maradt meg. Egy másik kliphez rendeltem be, de nem érkezett meg időben, így adta magát a helyzet, hogy végre célt szolgáljon. A jelmez egyből megtetszett neki, főleg az az ötlet, hogy helyezzük el az asztronautát az attól legtávolabb álló környezetbe: a leghétköznapibb sarki kisboltba. Mivel a dal az álmodozásról szól, így egy bolti eladót játszottam, aki arról álmodozik, hogy asztronauta.

A lemezbemutató október 7-én, szombaton lesz az A38 Hajón, ahol Saya Noé előtt Noira lép fel. A koncertre az early bird jegyek mind elfogytak. Az énekesnő a budapesti fellépést követően a lengyel, a cseh és a szlovák régióban turnézik.

A lemezbemutató Facebook-eseménye:
facebook.com/events/2030831913758606

Saya Noé – Jupiter I. videóklip:
youtube.com/watch?v=ubw98rrsCT8

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt