Keresés
Close this search box.

Mindenki meghallhatja, mit művel Presser!

Presser koncert
Három elmaradt, teltházas koncert után most már ideje lenne egy megvalósuló koncertnek!

Három elmaradt, teltházas koncert után most már ideje lenne egy megvalósuló koncertnek!

Nyilvános főpróbát tart jövő tavaszi koncertjei előtt Presser Gábor. A zeneszerző, billentyűs, énekes 2022. március 12-én délután is várja a közönséget a Budapest Kongresszusi Központba.

Presser Gábor eredetileg 2020. májusára Dalok régről és nemrégről címmel meghirdetett tripla fellépését a koronavírus-járvány miatt először idén májusra, majd 2022. március 12-13-ra halasztották.

Ezekre már valamennyi jegy elfogyott, ezért született döntés arról, hogy a főpróbát, amely március 12-én 15 óra 30 perckor lesz, szintén megnyitják a közönség számára ~ közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az előadóművész koncertjei a főpróbát követően március 12-én 20 órakor, 13-án pedig 15 óra 30 perckor és 20 órakor lesznek.

Presser Gábor az Omega és a Locomotiv GT egykori tagja, sikeres musicalek (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, A padlás) szerzője, szólóban kilenc stúdióalbum készítője, a magyar dal napja kitalálója és csaknem egy évtizeden át irányítója.

Budapesten született 1948-ban,  négyévesen kezdett el zongorázni, Antal Imre zongoraművész az általános iskolai évek alatt tanította. A Kertész utcai általános iskolát követően a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába járt, miközben a Kapás utcai tánciskolában 14 forintos órabérért zongorázott.

Tizenéves korában kezdett foglalkozni a zeneszerzéssel. Tizenéves korában Presser néha felment a fenti szomszéd Seress Rezsőhöz beszélgetni, aki lemezeket és kottákat is mutatott neki.

Seress mindennap kettőtől hatig hallgatta a Szomorú vasárnap különböző feldolgozásait, ami a környező lakásokba is áthallatszott, Presser ezt örökítette meg később a Plafon-dalban, melynek Parti Nagy Lajos írta a szövegét.

1971 áprilisában hivatalosan is megalakult a Locomotiv GT, röviden LGT. A zenekar neve a mozdony erejére és munkabírására, valamint a versenyautók (Gran Turismo) gyorsaságára utal. A zenekar alapító tagjai Presser Gábor (billentyű) mellett Frenreisz Károly (basszusgitár), Barta Tamás (gitár), Laux József (dob) volt, ezzel pedig az LGT volt az első magyar supergroup.

Dalai a hatvanas évektől napjainkig generációkra volt hatással, slágerek tucatjait írta mások mellett Zoránnak, Katona Klárinak, Révész Sándornak, Kovács Katinak, Demjén Ferencnek és Rúzsa Magdinak. Számos szakmai és állami kitűntetést kapott, a Kossuth-díjat 2003-ban vehette át.

Elmaradt koncertek előtt nyilvános lesz a főpróba!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.